ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ця паска не черствіє: рецепт італійської Панетоне

Рецепти 18:41 - 03 квітня 2025

Цей солодкий хліб родом з Мілану дуже нагадує нашу паску

Ця паска не черствіє: рецепт італійської Панетоне

Ця паска не черствіє: рецепт італійської Панетоне/Фото: кадр з відео

Панетоне — це традиційний італійський пиріг (кекс), який зазвичай печеться на Різдво. Він нагадує українську паску, тому в нашій країні панетоне готують до Великодня.

В Україні часто печуть панетоне та продають у магазинах напередодні великодніх свят.До панетоне зазвичай додають цукати апельсинів та лимонів, сухофрукти чи родзинки. Ви можете додавати все це або обрати щось одне.

Рецепт Панетоне: інгредієнти на 4 паски

  • 25 г живих дріжджів або 8 г сухих
  • 200 г теплого молока
  • 6 жовтків
  • 25 г меду
  • 160 г вершкового масла
  • 160 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • цедра 1 апельсина
  • 15 мл апельсинового соку
  • 450 г борошна (+ ще 50 г за потреби)

Для декору:

  • 160 г цукру
  • 20 г кукурудзяного крохмалю
  • 6 г какао (опціонально)
  • 60 г яєчного білка
  • 40 г мигдального борошна
  • мигдальні пелюстки

Спосіб приготування Панетоне:

  1. Замішуємо тісто. У глибоку миску додаємо дріжджі, молоко, жовтки, цукор, мед і борошно. Все добре перемішуємо, потім вводимо сік апельсина, цедру та м’яке вершкове масло. Вимішуємо масу 10-15 хвилин (найзручніше в тістомісі), поки не стане гладкою. Тісто буде досить м’яким.
  2. Підйом тіста. Накриваємо миску рушником і залишаємо у теплому місці на 3-4 години, поки тісто не збільшиться вдвічі. Я ставлю в духовку з увімкненою лампочкою – це ідеальні умови.
  3. Формування пасок. Якщо хочете додати родзинки чи шоколад (попередньо вимочені у ромі/коньяку), додаємо на цьому етапі й даємо тісту ще раз піднятись – цього разу процес буде швидшим. Якщо ж залишаємо класичний варіант із цедрою, одразу ділимо тісто на 4 частини, формуємо кульки та викладаємо у форми, заповнюючи їх на 1/4 висоти. Даємо ще трохи підрости – тісто має піднятись до половини форми.
  4. Готуємо макронаж. Всі інгредієнти змішуємо до однорідності, перекладаємо у кондитерський мішок і акуратно наносимо на поверхню пасок. Додаємо мигдальні пелюстки для краси.
  5. Випікання. Розігріваємо духовку до 170°C і випікаємо приблизно 30 хвилин. Даємо охолонути – і насолоджуємось найніжнішою паскою, яка довго залишається м’якою.

Цей крафін - справжня знахідка для тих, хто цінує ніжність, аромат і естетику. Велика кількість сухофруктів, мак і повітряне тісто - це ідеальне поєднання, яке подарує вам незабутні смакові відчуття.

Джерело: Instagram (Блог)

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин