Забудьте про важкі страви: цей салат із куркою – ваш секрет ситного та легкого обіду
Простий рецепт з яскравим смаком та безліччю варіацій

Салат із куркою, яблуками та журавлиною – ідеальна страва для спеки/Фото: кажр з відео Original Recipes by Tasting Table
У спекотні літні дні, коли важкі страви здаються нестерпними, на допомогу приходить цей чудовий салат із куркою! Це не просто легка закуска, а повноцінна, ситна і освіжаюча страва.
Уявіть собі: ніжне куряче м'ясо в поєднанні з хрусткими солодкими яблуками, яскравою кисло-солодкою журавлиною і дивовижно легкою домашньою заправкою на основі йогурту, яка додає свіжості.
Рецепт салату з куркою: інгредієнти
- 3 чашки подрібненої вареної курки
- 1 яблуко
- 1/4 склянки червоної цибулі нарізаної кубиками
- 1/4 склянки сушеної журавлини (можна замінити родзинками або червоним виноградом)
- 1/3 склянки майонезу
- 1/3 склянки простого йогурту
- 1 ст. л. діжонської гірчиці
- 1 ст. л. червоного винного оцту
- 1/4 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
Спосіб приготування салату з куркою:
- Наріжте відварену курку та яблуко невеликими шматочками. Червону цибулю дрібно наріжте.
- Покладіть курку, яблуко, цибулю та сушену журавлину у велику миску.
- Змішайте в мисці майонез, йогурт, діжонську гірчицю, червоний винний оцет, сіль і перець. Перемішайте до однорідної маси.
- Полийте заправкою інгредієнти салату в мисці та перемішайте, щоб вони були повністю покриті. Подавайте відразу ж або поставте в холодильник до готовності до вживання.
Якщо шукаєте освіжаючий і ароматний шашлик – спробуйте курку в йогуртовому маринаді з м’ятою, лимоном і часником, що дарує легкість, соковитість і прохолоду літнього вечора. Цей шашлик – не просто м’ясо на шпажках, а аромат літа: холодний йогурт, свіжість м’яти і кислинка лимона створюють маринад, який ніжно просочує курку, роблячи її ніжною і соковитою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!