Запечений м'ясний рулет з томатною глазур'ю: страва, яка підкорить ваше серце
Кожен шматочок цього рулету стане справжнім задоволенням

Секрет ідеального м’ясного рулету: простий рецепт для всієї родини/Фото: кадр з відео The Simple Way with Delilah
М'ясний рулет — це класика домашньої кухні, яка завжди дарує відчуття затишку та комфорту. Це не просто страва, а справжній символ сімейних обідів та теплих зустрічей. Коли на столі з'являється соковитий, ароматний рулет із рум'яною скоринкою, кожен шматочок стає справжнім задоволенням.
Цей рецепт допоможе вам приготувати ідеальний м'ясний рулет — ніжний, насичений смаком, з апетитною томатною глазур'ю, яка додасть йому пікантності. Подавайте його з класичним картопляним пюре та ніжною зеленою квасолею, і ви отримаєте ідеальну страву, яка зігріє серце та подарує незабутні смакові враження.
Рецепт м'ясного рулету: інгредієнти
Для рулету:
- 700 г яловичого фаршу
- 1/2 склянки подрібненої цибулі
- 1 яйце
- 1/3 склянки молока
- 1 ч. л. вустерширського соусу
- 1/2 склянки панірувальних сухарів
- 1 ч. л. італійської приправи
- 1/2 ч. л. часникового порошку
- 1 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного чорного перцю
Для глазурі:
- 1/2 склянки кетчупу
- 1 ст. л. коричневого цукру
- 1 ст. л. вустерширського соусу
- 1 ч. л. гірчиці
Спосіб приготування м'ясного рулету:
- Розігрійте духовку до 175°C. У невеликій мисці збийте яйце, молоко і вустерширський соус. В окремій невеликій мисці змішайте панірувальні сухарі, італійські трави, часниковий порошок, сіль і перець. Подрібніть цибулю.
- Додайте яловичий фарш, яєчну суміш, панірувальні сухарі та подрібнену цибулю у велику миску. Перемішайте інгредієнти руками до однорідної маси. Не перемішуйте занадто сильно.
- Викладіть суміш для м'ясного рулету на форму для випічки з бортиками та сформуйте з неї буханець.
- В окремій невеликій мисці змішайте інгредієнти для глазурі (кетчуп, коричневий цукор, вустерширський соус і гірчицю). Рівномірно розподіліть глазур по верху і боках м'ясного рулету.
- Випікайте м'ясний рулет 50-55 хвилин або доти, доки внутрішня температура не досягне 74 °C. Дайте м'ясному рулету постояти 5-10 хвилин після випікання, потім наріжте і подавайте.
Лисички у сметані – це страва, що поєднує простоту приготування та вишуканий смак. Ароматні лісові гриби з легкою горіховою ноткою у ніжному вершковому соусі стануть ідеальним доповненням до картоплі, макаронів чи каші. Приготувавши цю страву вдома, ви відчуєте справжній смак літа і лісового затишку на власній кухні.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!