ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Запіканка з пасти з тунцем по-флорентійськи у вершковому соусі

Рецепти 12:25 - 28 липня 2025

Ви навіть можете приготувати пасту заздалегідь, щоб вечеря була простішою і швидшою

Недорогий тунець додасть смаку і білка до вашого обіднього столу

Недорогий тунець додасть смаку і білка до вашого обіднього столу

Слова «запіканка з пасти» та «тунець» – справжня музика для вух. Запіканка з пасти не лише легко готується та підсмажується на грилі у будній вечір, але й недорогий тунець додасть смаку й білка до вашого столу. Кулінари розробили цю вершкову варіацію флорентійської страви, яка змусить на нетерпляче чекати вечері одразу після обіду. Ви навіть можете приготувати пасту заздалегідь, щоб вечеря була простішою і швидшою. Просто? Перевірено. Смачно? Перевірено. Економно? Перевірено. На столі за пів години чи менше? Перевірено.

Інгредієнти:

  • 250 г пасти пенне Coles Simply
  • 50 г несолоного масла Coles Simply
  • 50 г (1/3 склянки) пшеничного борошна
  • 750 мл (3 склянки) молока
  • Банка 425 г тунця Coles Simply у джерельній воді, злити воду, розділити на шматочки
  • 120 г молодого шпинату Coles
  • 80 г (1/3 склянки) в'ялених томатів Coles без рідини
  • 150 г сиру чеддер Coles Simply, натертого крупно

Готуємо: Крок 1

Відваріть пасту у великій каструлі з підсоленою киплячою водою, відповідно до інструкції на упаковці, або до стану «аль денте». Злийте воду та поверніть пасту в каструлю.

Крок 2

Тим часом розтопіть вершкове масло в каструлі на середньо-сильному вогні. Додайте борошно й готуйте, помішуючи, 2 хвилини або поки не з'являться бульбашки. Поступово вливайте молоко, постійно помішуючи, до утворення однорідної маси. Готуйте, постійно помішуючи, 5 хвилин або поки суміш не загусне.

Крок 3

Додайте соус до пасти разом із тунцем, шпинатом та в'яленими помідорами. Добре приправте. Перемішайте. Перекладіть суміш у форму для запікання розміром 22 x 29 см (основний розмір).

Крок 4

Розігрійте гриль у духовці на високій потужності. Посипте пасту сиром. Запікайте на грилі 5 хвилин або до повного плавлення сиру й появи золотистої скоринки. Подавайте на стіл.

Готові познайомитися з новим незамінним інгредієнтом для приготування котлет?..

Джерело: taste

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин