Курка ще “бюджетна”, але вже з характером: Чому злітають ціни на м'ясо птиці?
Виконавчий директор асоціації "Союз птахівників України" розповів про ситуацію в галузі

Курка ще “бюджетна”, але вже з характером: Чому злітають ціни на м'ясо птиці?/Фото: pexels
В Україні дорожчає м’ясо птиці. Зокрема, з початку року воно здорожчало на 7%, а порівняно з квітнем минулого року на 11,5%. Щоправда, попри таку динаміку цін курятина залишається найдоступнішим видом м’яса для українців.
Деталі
Виконавчий директор асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко зазначив, що виробники за рахунок власних резервів та зменшення прибутків стримували ріст на м'ясо птиці. Однак вимушені були поступово підвищувати відпускні ціни для компенсації втрат попередніх періодів. Таким чином, зростання цін є відтермінованим у часі явищем.
Експерт розповів, що на ріст цін на куряче м’ясо перш за все вплинуло здорожчання протягом року на 30-50% зернових і продуктів переробки олійних культур. Окрім того, вплив мали спалахи пташиного грипу в ЄС, через що було знищено багато племінних стад, з яких Україна імпортує 100% племінної продукції.
Раніше ми писали про те, що українці через петицію вимагають справедливої зарплати для захисників.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!