Ціни на м'ясо обігнали інфляцію — скільки змушені платити українці і чому?
Червнева вартість продукту шокує

Ціни на м'ясо обігнали інфляцію — скільки змушені платити українці і чому?/Фото: pexels
У червні 2025 року в Україні зафіксовано помітне підвищення цін на м’ясо. Саме м’ясна продукція продемонструвала найшвидше зростання вартості серед базових продуктів харчування.
Деталі
Найбільше зросла у ціні курятина. Філе здорожчало на 11% — до 222 грн/кг (+39% за рік), стегно — на 28%, до 154 грн/кг (+39% за рік), а тушка — на 25%, до 110 грн/кг (+42% за рік). Яловичина (гуляш) зросла в ціні на 6% за місяць — до 336 грн/кг, що на 20% дорожче, ніж торік. Ціна на свинячий ошийок у червні залишилася стабільною та становить 330 грн за кілограм. Однак цей показник перевищує торішній рівень на 31%.
Фахівці зазначають, що різке подорожчання м’яса птиці частково пов’язане зі зростанням витрат на корми, а підвищення вартості яловичини обумовлене обмеженою пропозицією на ринку.
Раніше ми писали про те, як держава підтримує дітей УБД.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!