Червоне м'ясо може викликати рак - дослідження
У м'ясі є речовина, яка міститься в тютюновому димі

фото: gettyimages by Justin Sullivan
Вживання червоного м'яса має негативні наслідки. Основна його небезпека полягає в можливості розвитку колоректального раку.
Вивченням даного питання зайнявся Всесвітній фонд з вивчення раку World Cancer Research Fund. Експерти прийшли до думки, що N-нітрозоз'єднання, які містяться в червоному м'ясі, можуть мати канцерогенний потенціал. Ця речовина також міститься в тютюновому диму. Вчені розповіли:
Цілою низкою спеціальних досліджень була встановлена позитивна кореляція між високим рівнем споживання червоного м'яса (в порівнянні з низьким рівнем споживання) і ризиком розвитку колоректального раку.
При високих температурах в червоному м'ясі формуються небезпечні канцерогени. Також експерти з'ясували, що молочні продукти сприяють захисту організму від колоректального раку. Позитивний ефект дає кальцій, лактоферин, вітамін D і бактерії, які містяться в молоці.
Раніше ми інформували, дієтологи назвали кращу дієту світу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!