Новорічне застілля без шкоди фігурі та здоров'ю: корисні поради дієтолога
Щоб до середини січня дотягнути з хорошим здоров'ям та настроєм, важливо дотримуватися цих правил

Корисні поради дієтолога на новорічне застілля/Фото: pexels
Наближаються новорічні застілля, які дуже часто закінчуються переїданням та важкістю у шлунку. Дієтолог Оксана Скиталінська поділилася порадами, як правильно провести цей час.
Щоб до середини січня дотягнути з хорошим здоров'ям та настроєм, важливо дотримуватися цих правил.
Багато клітковини
- Клітковина - це всі овочі, крупи, зелень, ягоди, фрукти, бобові. От саме в такому порядку, тобто овочів більше.
- Запіканки, рулети, паштети, рагу, тушковані, квашені та свіжі в нарізці.
- Якщо шлунок, кишківник здорові - більше свіжих.
- Якщо є якісь проблеми - більше в м'якому (запеченому, тушкованому вигляді).
- Клітковина - це "подушка", поглинач всього, що ви додасте до неї (жиру, цукру, алкоголю).
Мало "незв'язаного" жиру і цукру
Страви варто не смажити, а тушкувати. А десерти готувати не із плодово-ягідною начинкою, а з яблуками, вишнями та іншими свіжими фруктами.

Багато води
Тут все просто – споживайте стільки води, скільки потребує ваш організм.

Мало алкоголю
Дієтолог рекомендує не шкодити своїй печінці та мозку, особливо у час постійних стресів.
Не забувайте про прогулянки


Названо м'ясо, яке категорично не можна заморожувати: краще викинути
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!