Які продукти краще їсти на сніданок, а що залишити на вечерю: рекомендації вчених
Науковці проаналізували дані майже 30 тисяч осіб

Фото: Unsplash/Автор - Dan Gold
Вчені з Харбінського медичного університету, що в Китаї, проаналізували раціон 27 тисяч дорослих осіб, провівши з ними короткі інтерв'ю. Метою дослідників було виявити зв'язок між вживанням різних видів страв у різний час доби з виникненням серцево-судинних захворювань.
Науковці помітили, що вживання рафінованих вуглеводів та жирного м'яса менше шкодить організму, якщо такою їжею снідати, а не обідати чи вечеряти.

Також дослідники зазначають, що обід та вечеря на рослинній основі зменшують ризик виникнення хвороб серця на 10%. Це набагато корисніше, ніж сніданок "здоровою" їжею.
Вчені підкреслюють, що збалансований раціон з великим вмістом злаків, овочів та морепродуктів значно знижує ризик виникнення серцевих хвороб, незалежно від часу прийому їжі.

Ми також повідомляли про користь та шкоду молодої картоплі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!