Гастроентеролог розповіла, які продукти треба викреслити при інтолерантності до фруктози
Найсолодший природний цукор може викликати дискомфорт у шлунку та інші неприємні симптоми

Фото з pexels.com
Гастроентеролог Євгенія Белінська розповіла, що фруктоза, яка є важливим джерелом енергії для організму може викликати у деяких людей дискомфорт у шлунку, здуття, відчуття важкості, діарею або закрепи, відчуття втоми та слабкість, а також головний біль.
Деталі
В таких випадках варто відмовитися або скоротити споживання продуктів із високим вмістом фруктози. До таких належать:
- Фрукти: Особливо високий вміст фруктози мають ягоди, яблука, груші, виноград, абрикоси, персики, сливи, апельсини та мандарини.
- Солодкі напої: Безалкогольні напої, такі як фруктові соки та газовані напої, часто містять додану фруктозу як підсолоджувач.
- Солодощі:Багато кондитерських виробів, десертів та солодощів містять фруктозу як основний або додатковий інгредієнт.
- Мед: Хоча мед містить не лише фруктозу, але й глюкозу, він все ще є значним джерелом фруктози.
- Деякі овочі, такі як кукурудза і буряк, також містять певну кількість фруктози.
- Готові соуси, джеми, кетчуп.
- Сиропи: агава, кленовий сироп та інші.
Раніше ми писали про те, що в Україні з’явилася Стратегія розвитку добровільного безоплатного донорства крові та компонентів.
Джерело:
dr.belinska
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні