ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Гастроентеролог розповіла, які продукти треба викреслити при інтолерантності до фруктози

Здоров'я 13:01 - 18 березня 2024

Найсолодший природний цукор може викликати дискомфорт у шлунку та інші неприємні симптоми

Гастроентеролог розповіла, які продукти треба викреслити при інтолерантності до фруктози

Фото з pexels.com

Гастроентеролог Євгенія Белінська розповіла, що фруктоза, яка є важливим джерелом енергії для організму може викликати у деяких людей дискомфорт у шлунку, здуття, відчуття важкості, діарею або закрепи, відчуття втоми та слабкість, а також головний біль.

Деталі

В таких випадках варто відмовитися або скоротити споживання продуктів із високим вмістом фруктози. До таких належать:

  • Фрукти: Особливо високий вміст фруктози мають ягоди, яблука, груші, виноград, абрикоси, персики, сливи, апельсини та мандарини.
  • Солодкі напої: Безалкогольні напої, такі як фруктові соки та газовані напої, часто містять додану фруктозу як підсолоджувач.
  • Солодощі:Багато кондитерських виробів, десертів та солодощів містять фруктозу як основний або додатковий інгредієнт.
  • Мед: Хоча мед містить не лише фруктозу, але й глюкозу, він все ще є значним джерелом фруктози.
  • Деякі овочі, такі як кукурудза і буряк, також містять певну кількість фруктози.
  • Готові соуси, джеми, кетчуп.
  • Сиропи: агава, кленовий сироп та інші.

Раніше ми писали про те, що в Україні з’явилася Стратегія розвитку добровільного безоплатного донорства крові та компонентів.

Джерело: dr.belinska

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин