Прострочені газовані напої, особливо в спеку, є біологічною зброєю - ЦОЗ
Ароматизатори та консерванти в напоях на сонці можуть розпадатися на шкідливі речовини

Фото: Getty Images/Автор - Jeff J Mitchell
Влітку особливо небезпечно вживати прострочені газовані напої, оскільки в них можуть міститися шкідливі для здоров'я речовини. Про це розповіла фахівець з факторів ризику Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Наталія Усенко. Вона повідомила, що в газованій воді утворюється грибкова флора, а в спеку хімічні реакції протікають швидше.
У продукти харчування так чи інакше додаються консерванти, ароматизатори, які є фотонестойкімі, на сонце відбуваються фотохімічні реакції, і ці речовини перетворюються в щось, абсолютно небезпечне для нашого здоров'я. Продукти з вичерпаним терміном зберігання - це біологічна зброя.
За словами Наталії Усенко, в газовані напої, крім органічних кислот додають фосфорну кислоту.
Вона не дозволяє вуглекислого газу, яким штучно насичують напої, швидко виходити з води. І відчуття на зубній емалі - це фосфорна кислота.
Раніше ми повідомили, чому так необхідно додати вітаміни А в свій раціон.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!