ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

В одному з навчальних закладів Києва зареєстровано 5 випадків гострої кишкової інфекції

Здоров'я 15:07 - 18 вересня 2024

Усі хворі були бактеріологічно обстежені на кишкову групу інфекцій та перебувають на лікуванні

В одному з навчальних закладів Києва зареєстровано 5 випадків гострої кишкової інфекції

В одному з навчальних закладів Києва зареєстровано 5 випадків гострої кишкової інфекції/Фото: pexels

17 вересня в Дніпровському районі м. Києва зареєстровано 5 випадків гострої кишкової інфекції серед учнів одного із загальноосвітніх навчальних закладів столиці.

Деталі

Усі хворі були бактеріологічно обстежені на кишкову групу інфекцій та перебувають на лікуванні в медичних закладах міста, повідомив Київський міський центр контролю та профілактики хвороб.

Гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай такі хвороби спричиняють бактерії або віруси, що потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи забрудненою водою, а також у разі недотримання гігієни рук.

Симптоми гострих кишкових інфекцій:

  • слабкість
  • підвищення температури
  • біль у животі
  • блювота і діарея

Профілактика гострих кишкових інфекцій

Підтримуйте чистоту:

  • мийте руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу
  • мийте руки після відвідування туалету
  • вимийте і продезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя, які використовуєте для приготування їжі
  • захищайте кухню і продукти від комах, гризунів та інших тварин

Відокремлюйте сиру їжу від готової:

  • відокремлюйте сире м’ясо і морепродукти від інших харчових продуктів
  • для обробки сирих продуктів користуйтеся окремим кухонним приладдям, зокрема ножами і обробними дошками
  • зберігайте продукти у закритому посуді, щоб уникнути контакту між сирими і готовими продуктами

Ретельно готуйте їжу:

  • ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і морепродукти
  • доводьте страви до кипіння, щоб вони готувалися щонайменше за 70 °С
  • сік м’яса чи птиці під час приготування має бути прозорим, а не рожевим
  • ретельно підігрівайте приготовану їжу

Зберігайте їжу при безпечній температурі:

  • не залишайте приготовану їжу за кімнатної температури більш ніж на 2 години
  • зберігайте приготовані страви гарячими (60 °С) аж до подавання до столу
  • не зберігайте їжу надто довго, навіть у холодильнику
  • не розморожуйте продукти за кімнатної температури

Використовуйте безпечну воду і свіжі продукти:

  • використовуйте чисту або очищену воду
  • обирайте свіжі та незіпсовані продукти
  • ретельно мийте овочі й фрукти, особливо якщо вживатимете їх сирими
  • не вживайте продукти, у яких закінчився термін придатності

Раніше ми писали, що виявлено новий тип коронавірусу: на нього вже хворіють жителі 4 країн.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин