В одному з навчальних закладів Києва зареєстровано 5 випадків гострої кишкової інфекції
Усі хворі були бактеріологічно обстежені на кишкову групу інфекцій та перебувають на лікуванні

В одному з навчальних закладів Києва зареєстровано 5 випадків гострої кишкової інфекції/Фото: pexels
17 вересня в Дніпровському районі м. Києва зареєстровано 5 випадків гострої кишкової інфекції серед учнів одного із загальноосвітніх навчальних закладів столиці.
Деталі
Усі хворі були бактеріологічно обстежені на кишкову групу інфекцій та перебувають на лікуванні в медичних закладах міста, повідомив Київський міський центр контролю та профілактики хвороб.
Гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай такі хвороби спричиняють бактерії або віруси, що потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи забрудненою водою, а також у разі недотримання гігієни рук.
Симптоми гострих кишкових інфекцій:
- слабкість
- підвищення температури
- біль у животі
- блювота і діарея
Профілактика гострих кишкових інфекцій
Підтримуйте чистоту:
- мийте руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу
- мийте руки після відвідування туалету
- вимийте і продезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя, які використовуєте для приготування їжі
- захищайте кухню і продукти від комах, гризунів та інших тварин
Відокремлюйте сиру їжу від готової:
- відокремлюйте сире м’ясо і морепродукти від інших харчових продуктів
- для обробки сирих продуктів користуйтеся окремим кухонним приладдям, зокрема ножами і обробними дошками
- зберігайте продукти у закритому посуді, щоб уникнути контакту між сирими і готовими продуктами
Ретельно готуйте їжу:
- ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і морепродукти
- доводьте страви до кипіння, щоб вони готувалися щонайменше за 70 °С
- сік м’яса чи птиці під час приготування має бути прозорим, а не рожевим
- ретельно підігрівайте приготовану їжу
Зберігайте їжу при безпечній температурі:
- не залишайте приготовану їжу за кімнатної температури більш ніж на 2 години
- зберігайте приготовані страви гарячими (60 °С) аж до подавання до столу
- не зберігайте їжу надто довго, навіть у холодильнику
- не розморожуйте продукти за кімнатної температури
Використовуйте безпечну воду і свіжі продукти:
- використовуйте чисту або очищену воду
- обирайте свіжі та незіпсовані продукти
- ретельно мийте овочі й фрукти, особливо якщо вживатимете їх сирими
- не вживайте продукти, у яких закінчився термін придатності
Раніше ми писали, що виявлено новий тип коронавірусу: на нього вже хворіють жителі 4 країн.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!