ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Приготування їжі у фользі може призвести до проблем зі здоров'ям: що кажуть експерти

Здоров'я 09:20 - 12 листопада 2024

Фахівці застерігають, що надмірне накопичення алюмінію в організмі асоціюється з ризиком розвитку нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера

Використання фольги може виликати серйозні захворювання, кажуть експерти / Фото: Freepik

Використання фольги може виликати серйозні захворювання, кажуть експерти / Фото: Freepik

Експерти застерігають: використання алюмінієвої фольги для приготування їжі може спричинити небезпечні наслідки для здоров’я.

Деталі

Особливо це стосується випадків, коли фольга піддається високим температурам та контактує з кислими або солоними продуктами.

За словами Даріна Детвілера, голови Програми харчової безпеки Національної екологічної асоціації, при температурі понад 200 градусів алюміній може вимиватися в їжу.

Особливо це стосується продуктів з високим вмістом кислоти, таких як помідори, цитрусові та оцет.

Постійний контакт з такими речовинами збільшує ймовірність, що в їжу потраплятимуть мікродози алюмінію, які згодом можуть накопичуватися в організмі.

Попри те, що ці дози невеликі, регулярне споживання їжі, приготованої у фользі, може спричинити небажані наслідки для здоров’я.

Фахівці застерігають, що надмірне накопичення алюмінію в організмі асоціюється з ризиком розвитку нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.

Щоб уникнути такого впливу, намагайтеся не готувати та не зберігати кислі або солоні продукти у фользі протягом тривалого часу. Це може не лише змінити смак їжі, додаючи металічний присмак, а й викликати пошкодження самої фольги.

Попри це, фахівці зазначають, що уникнути повного контакту з алюмінієм важко. За даними Центру з контролю та профілактики захворювань, середньостатистична людина щодня споживає від 7 до 9 міліграмів алюмінію з їжею.

Більшість цього металу виводиться з організму природним шляхом, але це не означає, що можна ігнорувати потенційну небезпеку.

Також читайте про тропічний фрукт, який вважають корисним для підтримання здоров'я печінки.

Джерело: huffpost.com

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин