Приготування їжі у фользі може призвести до проблем зі здоров'ям: що кажуть експерти
Фахівці застерігають, що надмірне накопичення алюмінію в організмі асоціюється з ризиком розвитку нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера

Використання фольги може виликати серйозні захворювання, кажуть експерти / Фото: Freepik
Експерти застерігають: використання алюмінієвої фольги для приготування їжі може спричинити небезпечні наслідки для здоров’я.
Деталі
Особливо це стосується випадків, коли фольга піддається високим температурам та контактує з кислими або солоними продуктами.
За словами Даріна Детвілера, голови Програми харчової безпеки Національної екологічної асоціації, при температурі понад 200 градусів алюміній може вимиватися в їжу.
Особливо це стосується продуктів з високим вмістом кислоти, таких як помідори, цитрусові та оцет.
Постійний контакт з такими речовинами збільшує ймовірність, що в їжу потраплятимуть мікродози алюмінію, які згодом можуть накопичуватися в організмі.
Попри те, що ці дози невеликі, регулярне споживання їжі, приготованої у фользі, може спричинити небажані наслідки для здоров’я.
Фахівці застерігають, що надмірне накопичення алюмінію в організмі асоціюється з ризиком розвитку нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.
Щоб уникнути такого впливу, намагайтеся не готувати та не зберігати кислі або солоні продукти у фользі протягом тривалого часу. Це може не лише змінити смак їжі, додаючи металічний присмак, а й викликати пошкодження самої фольги.
Попри це, фахівці зазначають, що уникнути повного контакту з алюмінієм важко. За даними Центру з контролю та профілактики захворювань, середньостатистична людина щодня споживає від 7 до 9 міліграмів алюмінію з їжею.
Більшість цього металу виводиться з організму природним шляхом, але це не означає, що можна ігнорувати потенційну небезпеку.
Також читайте про тропічний фрукт, який вважають корисним для підтримання здоров'я печінки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!