ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Не "біла смерть": як обрати найкориснішу сіль

Здоров'я 16:45 - 15 листопада 2024

Порадуйте себе цими корисними альтернативами кухонній солі

Не "біла смерть": як обрати найкориснішу сіль

Не "біла смерть": як обрати найкориснішу сіль / Фото: Freepik

Якщо сіль завжди була табу на вашому кухонному столі, можливо, настав час переглянути свої стосунки з нею. Давно минули ті часи, коли в кожній сільничці була лише кухонна сіль - сьогодні існує безліч варіантів. І давайте будемо чесними, сіль несправедливо отримала погану репутацію (насправді немає жодних причин для суперечок). Сіль є важливим мінералом, який впливає на функціонування організму. Електроліти необхідні для правильної гідратації, скорочення м'язів (включаючи серце) і балансу рН у крові. Помірність - ключ до здорового способу життя, і сіль не є винятком. Не хвилюйтеся - у нас є поради, щоб ви могли зробити найздоровіший вибір для себе.

Як обрати найкращу сіль для себе

Давайте на секунду повернемося до уроків хімії. Простіше кажучи, сіль - це мінерал, що зустрічається у вигляді гірських порід і складається з хлориду натрію. Її видобувають з океану, солоних озер і великих груп гірських порід, утворених відкладеннями хлориду натрію, так званої солі. У багатьох країнах світу є соляні шахти, які видобувають іонізовану сіль або кухонну сіль, як ми її знаємо. Найкорисніший для здоров'я варіант солі залежить від вашого особистого смаку, наприклад, якщо ви віддаєте перевагу певній текстурі або конкретній солі для приправлення певної їжі, або взагалі прагнете зменшити споживання натрію. У таких випадках варто поговорити з лікарем.

Люди знаходять альтернативи звичайній солі, щоб краще слідкувати за своїм здоров'ям і задовольняти свої смакові вподобання. Дорослим зазвичай потрібно близько 2300 міліграмів натрію щодня (приблизно 1 чайна ложка звичайної йодованої кухонної солі). Дехто, можливо, захоче зменшити споживання натрію та/або збільшити споживання інших мікроелементів, купуючи різні види солі, в тому числі йодовану. Майте на увазі, що існують незначні відмінності в солі, наприклад, розмір пластівців або текстура для випічки або рецептів приготування їжі. Існують також варіації смаку через розмір та добавки або інгредієнти.

3 найкорисніші солі для приготування їжі

Не існує універсального способу вживання солі, і тільки вам вирішувати, які плюси й мінуси вона має для вашого здоров'я. Якщо ви хочете знати, з чого почати, ознайомтеся з трьома найкориснішими для здоров'я видами солі.

Морська сіль

Морську сіль отримують з випареної морської води або з води солоних озер; оскільки її обробляють менше, ніж йодовану сіль, вона зберігає додаткові мінерали. Велика морська сіль містить близько 1560 міліграмів натрію на чайну ложку, а також може містити сліди калію, заліза та цинку.

Гімалайська сіль або гімалайська рожева сіль

Ще одна корисна для здоров'я заміна кухонній солі - гімалайська сіль. Її зерна більші, тому вам не знадобиться стільки, щоб приправити їжу. У ній більше кальцію, калію, магнію та заліза (у незначних кількостях) і менше натрію. Вміст натрію в гімалайській рожевій солі становить близько 2200 міліграмів на чайну ложку.

Кошерна сіль

Як різновид морської солі, кошерна сіль більш груба, ніж йодована, що робить її ідеальною альтернативою для приготування їжі та приправлення м'яса. Велика кошерна сіль містить близько 1240 міліграмів натрію на чайну ложку, подібно до кухонної солі, але з більш ефективним призначенням. Залежно від ваших особистих уподобань і дієтичних обмежень, ця сіль може стати найкращою заміною звичайній кухонній солі.

Нещодавно ми розповідали про найкращу їжу для здоров'я суглобів.

Джерело: Real Simple

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин