Яблучний оцет знижує рівень цукру в крові — вчені
Напій з яблучного оцту допомагає боротися з діабетом

Фото: Pixabay/Автор — pixel2013
Яблучний оцет допомагає покращити чутливість до інсуліну, а також знижує рівень глюкози у крові.
Група американських вчених провела дослідження, в якому взяли участь 10 осіб з цукровим діабетом, а також 19 людей без хвороби.
Зазначають, що в ході експерименту добровольці не пили ліки від діабету. Замість них щоранку приймали натщесерце напій з яблучного оцту або плацебо. Напій складався з 40 грамів води, 20 грамів яблучного оцту, а також до нього додавали одну чайну ложку підсолоджувача. Через 2 хвилини люди починали снідати.
У добровольців експерименту брали зразки глюкози натщесерце і через 30-60 хвилин після прийому їжі. Так, прийом оцтового напою допоміг підвищити чутливість до інсуліну протягом 60 хвилин після їжі.
Світова діабетична спільнота зазначила, що і справді, яблучний оцет допомагає знизити рівень цукру в крові. Спільнота теж провела дослідження. Люди приймали перед сном 2 столові ложки оцту, а також 30 грамів сиру. Повідомляють, що вживання оцту перед сном позитивно вплинуло на концентрацію глюкози в організмі при цукровому діабеті другого типу після пробудження вранці.
Раніше інформували, сир може збільшити ризик серцевих захворювань.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!