ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Медики розповіли про головну небезпеку розчинної кави

Здоров'я 10:59 - 27 грудня 2022

Віддайте перевагу свіжомеленій

Медики розповіли про головну небезпеку розчинної кави

Чим небезпечна розчинна кава. Фото: Pixabay

Світлана Корнєєва, лікарка-дієтологиня, розповіла, у чому полягає небезпека розчинної кави.

Чому краще не пити розчинну каву?

Фахівчиня акцентувала, що основна небезпека полягає в способі смаження зерен. Попри те, що розчинна кава робиться з тієї ж сировини, що і натуральна, способи приготування відрізняються. Зрештою такий напій буде мати у складі менше кофеїну та корисних речовин.

Однак Корнєєва зазначила, що розчинну каву можна обирати тим, хто хоче зменшити залежність від кофеїну. Також вона повідомила, що властивості у натуральної та розчинної кави однакові, тому натщесерце напій вживати не можна. Через неї можуть розвинутися проблеми з травленням через вплив кави на слизову та шлунково-кишковий тракт, адже напій подразнює його поверхню.

Водночас найголовніша небезпека, що криється в розчинній каві - це акриламід. Ця речовина утворюється під час смаження зерен. Вона є шкідливою, тож лікарка порадила не пити більше двох чашок на день.

Нещодавно ми розповідали, від яких кавових звичок краще відмовитися.

Джерело: Ukrhealth

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин