Помилка, яку допускають усі: як правильно пити чай з лимоном, щоб отримати максимальну користь
Лимон втрачає свою користь, якщо його додавати у гарячий напій

Експертка з харчування розповіла, як правильно пити чай з лимоном/Фото: pexels
Чай з лимоном рятує, здавалося б, при сезонних застудах. Зазвичай люди споживають цей напій, кинувши у кип'яток дольку цитрусових. Однак експертка з харчування Наталя Мазурик розвіяла цей міф та розповіла, як правильно пити чай з лимоном, щоб отримати максимальну дозу вітаміну С.
Деталі
Одна з порад Наталії Мазурик полягає у тому, щоб не кидати лимон у гарячий чай. Вона пояснює:
Якщо ви хочете зберегти саме вітамін С, овочі та фрукти загалом краще їсти свіжими
При застуді варто їсти лимон свіжим, а кип'яток в такому разі може тільки нашкодити. Споживаючи шматочок лимона, ви отримуєте весь вітамін С, який в ньому міститься.
Загалом у 100 грамів фрукта міститься 40 мг вітаміну С. Експертка пояснює, що після перебування 100 г лимона протягом 5 хвилин в окропі в ньому лишається всього 1,31 мг вітаміну. Тому варто позбутися цієї помилки, яка тільки зменшує користь гарячого напою.
Раніше ми писали, коли не можна пити чай. Виявляється, не протягом всього дня цей напій приносить користь організму людини.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!