В організм може потрапити небезпечний паразит: чому не варто їсти страви з сирої риби
Існує ризик заразитися досить небезпечною хворобою, збудником якої є стьожак широкий

Фахівці розповіли, чому небезпечно їсти страви із сирої риби/Фото: pexels
З сирою рибою в організм можуть потрапити небезпечні паразити та бактерії, як-от стьожак широкий, довжина якого часто сягає дев'яти метрів.
Деталі
Стьожак широкий кріпиться до стінки кишечника і харчується речовинами, які отримує людина з їжі. Не завжди можна швидко визначити симптоми зараження, але найчастіше з'являється дискомфорт та біль у животі, діарея або навіть втрата ваги.
Ще одним ризиком споживання сирої риби є запалення слизової оболонки шлунка та кишечника – гастроентерит. Хвороботворні бактерії потрапляють на м'ясо вже зловленої риби з навколишнього середовища.
Фахівці стверджують, що позбутися всіх паразитів і бактерій у рибі можна, нагрівши її до 63 градусів за Цельсієм. Однак існують морські продукти, які споживають часто у сирому вигляді.
Лосось, форель, тунець та інші види риб, яких виростили на спеціалізованих фермах, цілком безпечні для людини. Перед відправленням на прилавки магазинів чи кухню ресторанів вони проходять ретельну перевірку та суворий контроль.
Раніше ми писали, яка їжа корисніша. Вчені пояснили, який вплив чинить на здоров'я температура продуктів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!