Ця популярна спеція покращує пам'ять: дослідження вчених
Вживання продуктів з цією спецією покращує пам'ять, навчання та зменшує тривогу

Вчені встановили, що кориця покращує пам'ять та знижує стрес/Фото: Mareefe/Unsplash
Кориця - це популярна ароматна спеція, яка використовується у випічці та кулінарії. Нове дослідження показало, що вживання продуктів з додаванням її може допомогти покращити пам’ять і навчання, а також зменшити деякі симптоми тривоги.
Деталі
Вчені з Університету медичних наук Бірджанда встановили, що споживання кориці може допомогти зменшити або запобігти втраті пам’яті та покращити навчання.
Відомо, що кориця має протизапальні, антиоксидантні та протиракові властивості. Спеція також може допомогти підвищити функцію імунної системи.
Тепер дослідники опрацювали сотні звітів і виявили 40 досліджень, які зосереджувалися на перевагах споживання кориці для навчання та пам’яті. Більшість з них показали позитивний вплив споживання кориці.
Дослідники виявили, що in vivo кориця та її компоненти, включаючи коричну кислоту, евгенол і коричний альдегід, позитивно впливають на когнітивні функції. Додавання коричного альдегіду або кориці до клітинного середовища підвищує життєздатність клітин, одночасно зменшуючи агрегацію тау та бета-амілоїду, пов’язану з хворобою Альцгеймера, - йдеться у звіті вчених.

Вони пояснили, що навіть жуючи гумку з корицею, можна покращити когнітивні функції пам'яті, а також зменшити симптоми тривоги.
Хоча дослідники виявили, що кориця та її сполуки сприятливо впливають на пам'ять та навчання, вони стверджують, що необхідно провести додаткові дослідження. Вчені сподіваються, що майбутні тести будуть зосереджені на впливі кориці на мозок з метою виявлення її потенціалу сповільнювати когнітивні порушення та покращувати загальний стан мозку.
Нещодавно ми розказували, які прянощі корисні для схуднення: топ-5 спецій, які спалюють жир.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!