Варто повністю виключити з раціону: дієтологи назвали найшкідливіший сир
Експерти радять відмовитися від сирів з високим ступенем оброблення

Названо найшкідливіший вид сиру/Фото: Unsplash
Існує велике різноманіття сирів і деякі з них містять багато корисних речовин, які позитивно впливають на здоров’я. Однак не всі види сиру приносять користь, деякі з них негативно впливають на організм.
Деталі
Дієтолог Лурдес Кастро Мортільяро розповіла, що найкориснішим сиром є рикоту. У ньому міститься велика кількість концентрованого сироваткового протеїну, який наш організм досить легко засвоює.
Експерт пояснила:
Сироватковий протеїн є однією з найбільш засвоюваних форм білка і містить дуже широкий спектр амінокислот. Отже, це найкращий вибір для тих, хто хоче наростити м'язову масу, а також скинути вагу
Корисними сирами також вважають тверді сири, зокрема гауда, пармезан. Вони містять багато кальцію і досить мало води, тому для насичення потрібно з'їсти зовсім мало продукту.
Дієтолог зазначила, що людям, які страждають від гіпертонії чи захворювання нирок слід контролювати споживання твердих сирів і вибирати м'якіші варіанти. А деякі види сиру небезпечні для всіх людей.
Експерт закликала відмовитися від тих сирів, які мають високий ступінь оброблення. Мова про крем-сир і плавлені сирки. У плавлених сирках міститься більше натрію, тому їх взагалі не варто вживати людям, які хворіють на серцево-судинні захворювання, наприклад, гіпертонію.
Морозиво – один із найулюбленіших десертів мало не у всьому світі. Однак воно може мати незадовільну якість та бути дуже шкідливими. Експертка з харчування, розповіла, який вид морозива не можна купувати.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!