Соєвий соус: користь та застосування
Дізнайтеся, що входить до складу справжнього соусу і як його правильно застосовувати

фото: pixabay.com
Соєвий соус увійшов в наш раціон зовсім недавно, але за короткий проміжок часу встиг всім полюбитися. З цим компонентом пов'язано багато міфів і забобонів, ми розвіємо багато з них, і розповімо все про цей соус.
Склад правильного соєвого соусу
Цей продукт є гідною заміною приправ, масла, майонеза та солі. Він надає приємний аромат, вишуканий і пікантний смак різним стравам, перетворюючи їх на кулінарні шедеври.
Натуральний соєвий соус повинен складатися тільки з чотирьох інгредієнтів:
- вода;
- соєві боби;
- пшениця (допускається пшеничне борошно);
- сіль.
Важливо, щоб в соєвому соусі використовувалися ферментовані боби, саме в них полягає особливий смак і корисність.
Користь соєвого соусу
Вживання цього компоненту допомагає очистити стінки кровоносних судин від холестерину і нормалізує тиск, а високий вміст антиоксидантів підвищує імунітет.
До складу соусу входить багато корисних речовин:
- білок;
- вітаміни А, С, D, Т і групи В;
- антиоксиданти;
- мінерали;
- амінокислоти.
Як використовувати соєвий соус?
Властивості цього продукту не змінюються при нагріванні до високих температур.
Соус можна використовувати:
- У маринадах для м'яса і риби. Він додасть особливий смак і красивий золотистий колір продуктам.
- Страви на пару. Замість солі збризніть соусом зварену на пару рибу, курку або овочі.
- Заправки для салатів. Соєвий соус відмінно поєднується з усіма зеленими салатами і замінює масло, майонез і сметану.
Раніше ми інформували про те, що медики виявили корисні властивості червоної цибулі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!