Ресторанна їжа значно підвищує ризик смерті – дослідження
Часте вживання їжі, приготованої поза домом, значною мірою пов’язане з підвищеним ризиком смертності

Регулярне харчування ресторанною їжею на 50% збільшує ризик смерті/Фото: pexels
Вчені стверджують, що регулярне споживання ресторанної їжі може збільшити ризик смерті на 50%. Такі наслідки пов'язують із погіршенням якості дієти.
Про що говорять результати дослідження
В опитуванні взяли участь 35 084 дорослих у віці 20 років і старше. Піддослідні повідомили про свої харчові звички, включаючи частоту споживання їжі, приготованої в закладах громадського харчування. Варто зазначити, що експеримент проводився у США з 1999 по 2014.
За період дослідження було зафіксовано 2781 випадок смертей, у тому числі 511 смертей від серцево-судинних захворювань і 638 – від раку.
Після визначення віку, статі, етнічної приналежності, соціально-економічного статусу, факторів харчування та способу життя, а також індексу маси тіла, коефіцієнт ризику смертності серед учасників, які дуже часто їли їжу, приготовану поза домом (2 або більше разів на день), порівняно з коефіцієнтом тих, хто рідко споживав ресторанну їжу, був вищим майже на 50%.
Імовірність смерті від серцево-судинних захворювань у них була вищою на 18%, від раку – на 67%.
У висновку автори дослідження зазначили:
Часте вживання їжі, приготованої поза домом, значною мірою пов’язане з підвищеним ризиком смертності від усіх причин. Зв’язок споживання їжі, приготованої поза домом, із смертністю від серцево-судинних захворювань і смертністю від раку вимагає додаткового дослідження
Раніше ми писали, що вчені створили новий препарат проти ВІЛу. Результати нового дослідження дають лікарям надії.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!