Мелений перець можна не всім: кому варто уникати й чому
Найпопулярніша спеція може бути небезпечною

Кому не можна вживати мелений перець / Фото: Pixabay
Спеції, прянощі, а серед них особливо мелений перець – те, що регулярно використовується на кухні під час приготування їжі. Проте не всі знають, що деяких спецій насправді варто уникати. Розповідаємо, яким людям мелений перець категорично не підходить.
Кому не можна вживати мелений перець?
У кулінарії використовують чорний перець, білий перець (тобто дозрілі плоди чорного), червоний чилі та паприка, яка не є гострою. Ця спеція добре стимулює кислотність шлунка, сприяє схудненню шляхом прискорення обміну речовин, при цьому підвищуючи апетит. Перець має антисептичні та імуностимулюючі властивості, а також може спричиняти зігрівальний ефект.
Проте кому перець вживати не можна?
- людям з гастритами і підвищеною кислотністю;
- людям з хронічним панкреатитом;
- особам з запальними процесами в кишківнику;
- при циститі;
- при стенокардії;
- під час вагітності та годування груддю;
- дітям до року.
Нещодавно ми розповідали, що їсти для профілактики раку.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!