ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Не економія, а особливість: у закусочній в США понад 100 років смажать котлети в одному жирі

Курйози 14:36 - 17 грудня 2024

Відвідувачі не просто не бояться цього факту, а й навіть просять про подвійну обсмажку

Не економія, а особливість: у закусочній в США понад 100 років смажать котлети в одному жирі

У ресторані в США гамбургери смажать в одному жирі уже століття/Фото: stockking/freepik

Dyer’s Burgers — це популярна закусочна американського міста Мемфіса, яка вже понад століття смажить свої м’ясні котлети в тому самому жирі, стверджуючи, що це секрет її чудових на смак гамбургерів.

Деталі

У 1912 році Елмер "Док" Даєр заснував у Мемфісі свою тепер уже відому гамбургерну, зробивши ставку на секретну суміш приправ. Це спрацювало, людям сподобалися гамбургери Даєрса, але лише одного вечора, коли один із кухарів забув змінити жир у сковороді, вони почали ставати культовими.

Кендалл Робертсон, нинішній власник Dyer’s Burgers, стверджує, що наступного дня хтось прийшов, скуштував гамбургер і сказав, що це найкращий гамбургер у його життя. Ця сковорідка з жиром ніколи не змінювалася, тому всі гамбургери все ще готуються в оригінальному жирі, який прославив ресторан понад століття тому.

У коментарі журналу Southern Living Magazine Робертсон заявив, що на сковороді залишаються ті самі молекули з 1912 року; вони проціджують жир, приправляють його і використовують його знову.

Бургери Dyer’s спочатку мають вигляд м'ясних кульок, які товчуть дерев’яним молотком, а потім опускають у великі чавунні сковороди, наповнені легендарним столітнім жиром. Тонкі котлети, як правило, зморщуються під час смаження, тому більшість людей зазвичай просять подвійні, іноді потрійні.

Ви можете подумати, що більшість людей відлякають гамбургери, приготовані на столітньому жирі, але Кендалл Робертсон каже, що гості знають про секретний інгредієнт і навіть просять про подвійне просмаження. Іноді просять занурювати в жир навіть булочки.

Якщо ви хвилюєтеся, що в Dyer’s Burgers закінчиться спеціальний жир, не турбуйтеся. Спеціально приправлений яловичий фарш завжди створює додатковий жир під час приготування, а це означає, що кількість столітнього жиру збільшується з кожною новою порцією гамбургерів. Через заклад проходить 350-450 кілограмів яловичого фаршу щотижня, і Робертсон стверджує, що він зберіг близько 10 відер цього жиру на випадок, якщо щось трапиться з жиром у сковорідках.

Раніше керівники японського банку Bank Shikoku знайшли дивний спосіб запевнити клієнтів у тому, що їх фінустанова працює, пообіцявши поплатитися життям, якщо їх визнають винними у "фінансовій нерівності".

Джерело: Oddity Central

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин