Чому деякі люди не люблять цвітну капусту та броколі: відповідь вас здивує
Люди сприймають смак броколі та цвітної капусти по-різному

Чому деякі люди не люблять броколі та цвітну капусту/Фото: Getty Images
Вчені з Австралії з'ясували, чому деякі люди не люблять цвітну капусту та броколі. Відповідь виявилася вкрай несподіваною.
З'ясувалося, що люди сприймають смак броколі та цвітної капусти по-різному. Це пов'язано з особливостями мікробіома слини. Вчені вивчили, скільки виділяються сполуки сірки при контакті цвітної капусти зі слиною різних людей.
У 1931 році було проведено дослідження, яке показало, що нездатність відчувати гіркоту є рецесивною генетичною ознакою. Жоден ген не здатний відповідати за те, чи любитиме людина певні продукти.
Нове дослідження показало, що є й генетичний компонент індивідуального мікробіома. При цьому склад може змінюватися все життя.
Також вчені з'ясували, що у деяких людей значно відрізняється виробництво сірчистих сполук у слині під час вживання сирої цвітної капусти. Слина зберігає рот людини вологим, тим самим допомагаючи боротися з мікробами та неприємним запахом із рота.
Дослідження показали, що слина відіграє не останню роль у виділенні смаку їжі. Таким чином формується сприйняття задоволення від її вживання.
Раніше вчені за допомогою мозкового імпланту навчилися контролювати мислення людей.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!