ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Чому деякі люди не люблять цвітну капусту та броколі: відповідь вас здивує

Наука 21:45 - 03 листопада 2021

Люди сприймають смак броколі та цвітної капусти по-різному

Броколі

Чому деякі люди не люблять броколі та цвітну капусту/Фото: Getty Images

Вчені з Австралії з'ясували, чому деякі люди не люблять цвітну капусту та броколі. Відповідь виявилася вкрай несподіваною.

З'ясувалося, що люди сприймають смак броколі та цвітної капусти по-різному. Це пов'язано з особливостями мікробіома слини. Вчені вивчили, скільки виділяються сполуки сірки при контакті цвітної капусти зі слиною різних людей.

У 1931 році було проведено дослідження, яке показало, що нездатність відчувати гіркоту є рецесивною генетичною ознакою. Жоден ген не здатний відповідати за те, чи любитиме людина певні продукти.

Нове дослідження показало, що є й генетичний компонент індивідуального мікробіома. При цьому склад може змінюватися все життя.

Також вчені з'ясували, що у деяких людей значно відрізняється виробництво сірчистих сполук у слині під час вживання сирої цвітної капусти. Слина зберігає рот людини вологим, тим самим допомагаючи боротися з мікробами та неприємним запахом із рота.

Дослідження показали, що слина відіграє не останню роль у виділенні смаку їжі. Таким чином формується сприйняття задоволення від її вживання.

Раніше вчені за допомогою мозкового імпланту навчилися контролювати мислення людей.

Джерело: arsTechnica

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин