10 продуктів, які насправді неможна зберігати у холодильнику
Мало хто знає, що цим продуктам місце в кухонній шафці

Які продукти не можна зберігати в холодильнику/Фото: Вing
Багато домогосподарок вважають за краще зберігати продукти в холодильнику, проте деякі з них почуваються комфортніше в кухонній шафі. Розповімо, які продукти не варто поміщати в холодильник.
Хліб
Хліб краще зберігає свіжість у шафі, де він не вбере сторонні запахи і не піддається утворенню цвілі. У холодильнику м'якуш стає жорстким і вологим.

Оливкова олія
Холодна температура шкодить консистенції оливкової олії, надаючи їй гіркого смаку під час довгострокового зберігання в холодильнику.

Мед
За низьких температур мед зацукровується, змінює смак і може стати непридатним для рецептів, де потрібна в'язкість рідкого меду.

Цибуля і часник
За холодних температур цибуля і часник можуть розм'якшитися, вкритися пліснявою або почати проростати. Вони потребують доступу до повітря для тривалого зберігання.

Кава
Кавові зерна потрібно зберігати в прохолодних місцях, але не в холодильнику, оскільки вони втрачають аромат і вбирають неприємні запахи.

Горіхова паста
Арахісова паста в холодильнику може стати сухою і застиглою. Краще залишити її в кухонній шафі.

Шоколад
Багато хто поміщає шоколад у холодильник, щоб запобігти його плавленню і подовжити термін зберігання. Однак, під час виймання з холодильника, на поверхні шоколаду може утворитися конденсат, який розчиняє частину цукру і залишає білий наліт.

Соєвий соус
Соєвий соус може зберігатися при кімнатній температурі до трьох років, оскільки він отриманий у процесі зброджування і не потребує низьких температур для збереження своїх властивостей.

Морква
Так само як і картоплю, моркву краще зберігати в прохолодному, затіненому місці, щоб уникнути цвілі та швидкого псування.

Цитрусові
Апельсини, лимони і грейпфрути не рекомендується зберігати в холодильнику, оскільки вони швидше втрачають свіжість, в'януть і розм'якшуються.

Часто трапляється, що свіжа зелень починає в'янути, втрачаючи свою свіжість та текстуру. Виявляється, її можна «оживити» двома копійчаними продуктами. Український кухар поділився лайфхаком на прикладі капусти.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!