5 продуктів, які насправді потрібно зберігати в холодильнику
Ви не здогадувалися, що їм також потрібні низькі температури

5 продуктів, які насправді потрібно зберігати в холодильнику / Фото: Pixabay
Кожен зберігає свої продукти по-різному, і іноді це викликає суперечки про те, де краще зберігати певну їжу. Наприклад, вершкове масло має бути в холодильнику чи на столі? А як щодо кетчупу? А горіхи ви зберігаєте в контейнері в шафі чи в холодильнику? Іноді найкраще місце для зберігання деяких продуктів може виявитися несподіванкою, тому ми зібрали кілька продуктів, які можна зберігати і там, і там. У більшості випадків ці продукти не зіпсуються, якщо залишити їх на столі або в коморі, але в холодильнику вони зберігатимуться довше.
1. Горіхи (і натуральні горіхові масла)
Ми знаємо, що ви, напевно, звикли залишати горіхи на столі або в коморі, але якщо ви хочете, щоб вони довше зберігалися, краще тримати їх у холодильнику. Олія, що міститься в горіхах, з часом може прогіркнути, і зберігання в холодильнику допоможе запобігти цьому. Ви можете зберігати горіхи на столі протягом кількох місяців, але якщо у вас є горіхи, які ви хочете зберегти довше, покладіть їх у холодильник. Якщо ви відчуваєте, що вони набувають несвіжого смаку, підсмажте їх протягом декількох хвилин, і вони знову стануть придатними для перекусу. Те ж саме стосується натурального горіхового масла, наприклад, органічного арахісового масла. Олія в натуральному горіховому маслі також може прогіркнути, тому після відкриття банки слід зберігати його в холодильнику.
2. Цільнозернове борошно
Борошно є основним продуктом у більшості домівок, але якщо ви віддаєте перевагу цільнозерновому, а не білому борошну, вам варто знайти для нього місце в холодильнику. Як випливає з назви, цільнозернове борошно виготовляється з цільних зерен пшениці, включаючи висівки, зародки та ендосперм. Висівки та зародки містять багато вітамінів, поживних речовин і корисних жирів, які з часом можуть прогіркнути (і привабити небажаних шкідників, які поїдатимуть ваше борошно). Тому, щоб зберегти їх і захиститися від шкідників, зберігайте будь-яке цільнозернове борошно в холодильнику. На відміну від нього, універсальне борошно зазвичай виготовляється лише з ендосперму, який не містить стільки олії, тому його можна зберігати у шафі.
3. Соуси (наприклад, кетчуп і соєвий соус)
Ресторани можуть залишати пляшки з кетчупом на столі, але це не означає, що ви повинні це робити. Компанія Heinz стверджує, що її кетчуп може довго зберігатися завдяки своїй природній кислотності. Однак вони також додали застереження: споживачі все одно повинні зберігати кетчуп у холодильнику після його відкриття. Якщо кетчуп відкритий, продукт з часом може зіпсуватися, особливо після місяця зберігання при кімнатній температурі (домашній кетчуп також слід зберігати в холодильнику). Соєвий соус схожий на кетчуп - він навряд чи зіпсується, якщо зберігати його у шафі через високий вміст натрію. Однак він може втратити свій смак з часом, якщо не зберігати його в холодильнику.
4. Кукурудза
Для найкращого смаку кукурудзу слід готувати та їсти одразу після того, як її зірвали. Але якщо у вас залишилися зайві качани, не залишайте їх на стільниці, як більшість фруктів та овочів. Якщо ви не збережете їх, кукурудза почне втрачати свій смак після збору врожаю. Зберігання її в холодильнику з лушпинням допоможе їй довше зберігатися і зберегти свій солодкий смак.
5. Дріжджі
Якщо ви відкрили банку активних сухих дріжджів для випічки, краще зберігати їх у холодильнику. Важливо правильно зберігати дріжджі, щоб вони зберігалися до закінчення терміну придатності. Щоб зберігати активні сухі дріжджі в холодильнику, поставте герметичну банку в холодильник і позначте, коли її відкривали. Ви також можете заморозити невикористані дріжджі. Перекладіть їх у пакет, придатний для заморожування, з етикеткою з датою.
Нещодавно ми розповідали про 7 продуктів та напоїв, які категорично не можна розігрівати у мікрохвильовці.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!