ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ви робите це неправильно: як насправді треба мити посуд

Суспільство 19:53 - 30 травня 2024

Вивчіть цей найкращий спосіб миття посуду

Ви робите це неправильно: як насправді треба мити посуд

Як насправді треба мити посуд / Фото: Pixabay

Можливо, ви цього не усвідомлюєте, але існує правильний спосіб мити посуд вручну. Існують певні кроки, яких слід дотримуватися, щоб переконатися, що посуд дійсно чистий і готовий до наступного використання. Також важливо мити посуд вручну обережно, щоб на ньому не залишилося відколів і подряпин.

Як мити посуд вручну правильно (і найбільш гігієнічно)

  • Зішкребіть залишки їжі

Перед тим, як почати мити посуд вручну, спочатку треба зішкребти залишки їжі з брудного посуду. Якщо цього не зробити, раковина буде переповнена їжею і брудом, що призведе до того, що ваш посуд вийде брудним. Надлишки їжі в раковині також можуть негативно вплинути на вашу сантехніку, особливо, якщо ваші тарілки вкриті жирними або крохмалистими речовинами, відомими як такі, що забивають труби. Після того, як ви зішкребли посуд, можна приступати до ручного миття рук.

  • Наповніть раковину

Закрийте зливну пробку в раковині або великій ванні для миття посуду. Наповніть раковину або ванну гарячою водою, а потім додайте кілька крапель улюбленого мила для посуду.

  • Почніть з каструль і сковорідок

Після того, як ваша раковина наповниться гарячою мильною водою, необхідно замочити всі каструлі та сковорідки з прилиплою їжею. Приблизно через 20-30 хвилин їжа розчиниться, і ви зможете зішкребти її гумовою лопаткою або витерти паперовим рушником. Після того, як каструлі та сковорідки будуть очищені, злийте брудну воду.

  • Наповніть раковину

Як і раніше, додайте гарячої води і більше улюбленого мила для посуду. Далі візьміть найменш брудний посуд, який зазвичай складається з чашок і столових приборів. Вимийте посуд губкою, сполосніть чистою водою і витріть рушником. Поступово переходьте до бруднішого посуду. Якщо в якийсь момент вода для миття посуду виглядає знебарвленою або жирною, стає холодною або втрачає піну, злийте її і наповніть свіжою, гарячою мильною водою.

  • Використовуйте м'які засоби

Ретельно обирайте засоби для миття посуду. Використовуйте губку або ганчірку для посуду, щоб м'яко вимити кожну тарілку, приділяючи особливу увагу ділянкам зі стійким нальотом. Не використовуйте сталеву вату або абразивні губки на делікатних поверхнях, щоб уникнути подряпин і пошкоджень.

  • Промити ще раз

Після миття варто споліскувати посуд під гарячою проточною водою, щоб видалити залишки мила. Обов'язково полощіть у чистій проточній воді, а не залишайте посуд у стоячій воді, де можуть розмножуватися бактерії.

  • Правильно сушіть посуд

Акуратно витирайте посуд, каструлі та сковорідки чистим абсорбуючим рушником для посуду або використовуйте чисту підставку для посуду і дайте їм висохнути на повітрі. Переконайтеся, що рушники для посуду регулярно перуть, щоб запобігти поширенню бактерій, а також дезінфікуйте сушарку для посуду.

  • Розгляньте додаткові гігієнічні заходи

Щоб ще більше підвищити рівень гігієни, розгляньте можливість використання розчину відбілювача або дезінфікуючого спрею на стільницях, раковинах і підставках для посуду. Або ж ви можете швидко його створити. Розведіть одну столову ложку відбілювача на 4 л води і нанесіть його на поверхні, дайте висохнути на повітрі для максимальної ефективності..

Нещодавно ми розповідали, як часто потрібно змінювати наволочку.

Джерело: Real Simple

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин