ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як видалити сліди горілого з дна чайника

Суспільство 13:44 - 01 липня 2024

Не дозволяйте непривабливим слідам обгорання залишатися

Як видалити сліди горілого з дна чайника

Як видалити сліди горілого з дна чайника / Фото: Pixabay

Ви коли-небудь помічали непривабливі коричневі сліди від опіків, що повзуть вгору з нижньої частини чайника? Ви не самотні, і є кілька причин, чому це відбувається. Специфічні речовини, як-от цукор, можуть прилипати до внутрішньої поверхні чайника навіть після очищення; коли вода переливається через край, вона не лише забруднює плиту, а й прилипає до дна посуду. Додайте полум'я, і ви отримаєте його: сліди опіків. В інших випадках, вплив швидко зростаючих температур (ви занадто швидко вмикаєте вогонь!) або пригорілі жири чи олії (вони можуть розбризкатися на ваш чайник, якщо ви не поставите його на вогонь під час готування) призводять до появи стійких смуг. На щастя, ваш чайник ще не зіпсований; ви можете легко позбутися більшості слідів від пригорання за допомогою правильних інструментів. Ось як це зробити.

Чому каструлі, сковорідки та чайники пригорають

Опіки та пригари на дні будь-якого посуду зазвичай спричинені олією або іншими жирами, які згоріли і прилипли до посуду. Більшість посуду створено для того, щоб протистояти нагріванню і горінню, але коли додається олія, вона може пригорати і забруднювати поверхні. Іони металів, що накопичуються у жорсткій воді, також можуть бути винуватцями. Якщо у вашому будинку жорстка вода, це означає, що у ній більше твердих металів, таких як кальцій і магній. Коли вода закипає, ці метали можуть залишатися на поверхні посуду і спричиняти появу плям. Особливо це стосується зовнішніх поверхонь каструль, сковорідок і чайників, коли вода пузириться або залишається на поверхні до того, як вона нагріється.

Видалення плям

Щоб очистити пригорілі, обгорілі або забруднені каструлі, сковорідки та чайники, вам знадобляться рукавички, оцет, засіб для миття посуду, мило для посуду, рушник або ганчірка, щітка для чищення або груба губка, а також харчова сода. Перш за все, вдягніть гумові рукавички, щоб захистити руки від жиру та олії. Потім замочіть посуд у гарячій воді з кількома краплями миючого засобу, і чим гарячіша вода, тим краще. Тільки будьте обережні, не робіть воду надто гарячою, щоб не обпектися. Замочуйте чайник від 20 хвилин до двох годин, залежно від ступеня пригорілості. Після того, як ви замочили каструлю, посипте її содою і, використовуючи мокру, злегка абразивну губку або щітку з кількома краплями мила, почніть чистити.

Стійкі плями

Якщо пляма залишилася, ви можете повторити ці кроки, доки вона не зійде, або спробувати засипати ділянку поверхні содою і полити її оцтом. Вам потрібно почекати, поки відбудеться хімічна реакція, а потім витерти суміш мильною губкою, щоб виявити поверхню без плям під нею.

Профілактика

Найкращий спосіб запобігти появі плям? Контролюйте температуру плити. Не допускайте, щоб рідини перегоряли під час приготування їжі, і обов'язково швидко прибирайте розлиті рідини, з якими може контактувати чайник, коли він стоїть на плиті. Ще краще? Під час смаження або пасерування повністю прибирайте чайник з цієї зони, щоб зменшити кількість речовин, що спричиняють плями, з якими контактує ваш посуд.

Нещодавно ми розповідали, як часто ви повинні мити духову шафу.

Джерело: Martha Stewart

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин