ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Вчені розповіли, чому пригорає їжа на пательні та як цього запобігти

Суспільство 16:51 - 06 серпня 2021

Пригорання їжі на пательні — один з найнеприємніших моментів на кухні

Вчені розповіли, чому пригорає їжа на пательні та як цього запобігти

Фото: Pixabay/Автор — StockSnap

Під час приготування їжі все може зіпсувати прилипання страви до пательні. Вчені з'ясували, чому відбувається цей процес.

Випадки, коли їжа прилипає до пательні бувають навіть зі сковорідками з антипригарним покриттям. Науковці дослідили динаміку руху олії тефлоновою та керамічною поверхнею. Їхню увагу привернув той факт, що за деякий час по центру дна сковорідки утворюється суха пляма.

Причина цього — розтікання олії від центру до країв сковорідки внаслідок утворення під час нагрівання знизу температурного градієнта поверхневого натягу.

Лайфхаки, щоб страва не прилипала до пательні

  • Починайте готувати страву лише тоді, коли сковорідка добре нагрілася;
  • Щоб уникнути пригоряння, візьміть сковорідку з товстим дном;
  • Під час приготування їжу необхідно ретельно помішувати;
  • Якщо пательня зроблена зі сталі, то перед початком готування їжі її необхідно посипати сіллю;
  • Готуйте лише добре висушену їжу. Якщо на продукті є вода, то краще зачекайте, доки стече зайва рідина;
  • Якщо ви готуєте на сковорідці з антипригарним покриттям, то не використовуйте металеві ложки або лопатки, оскільки вони можуть зіпсувати покриття пательні.

Додамо, кухар назвав головні помилки при приготуванні картопляного пюре.

Джерело: 24 канал

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин