10 кухонних предметів, які потрібно викинути якомога швидше
Зберігайте кухню в безпеці та чистоті

10 кухонних предметів, які потрібно викинути якомога швидше / Фото: Pixabay
Підтримувати кухню в чистоті важливо для вашого здоров'я в цілому і значно полегшує процес приготування їжі. Але, можливо, ви здивуєтеся, дізнавшись, що навіть після того, як ви вимили кухню зверху донизу, мікроби та бактерії все ще можуть ховатися в найнесподіваніших місцях.
Є кілька кухонних інструментів, які ховаються у всіх на виду, але вони брудніші, ніж ви можете собі уявити. Ділимося, які щоденні кухонні предмети варто негайно викинути, а які замінити на нові.
Подряпані обробні дошки
Обробні дошки - один з найчастіше використовуваних інструментів на вашій кухні, особливо якщо ви завзятий домашній кухар, і саме тому ваші дошки можуть потребувати заміни. Навіть якщо ви чистите їх після кожного використання, порізи, які утворюються внаслідок регулярного зносу, є сприятливим середовищем для розмноження мікробів і бактерій. Якщо ви починаєте помічати, що ваші дошки виглядають шорсткими, будьте обережні і замініть їх.
Тупі ножі
З часом ножі можуть затуплятися, що є потенційною загрозою для безпеки. Тупі ножі не тільки неефективні, але й більш небезпечні, оскільки вимагають більше зусиль і можуть вислизати. Заточка ножів може продовжити термін їхньої служби, але якщо вони затупилися і не підлягають відновленню, настав час їх викинути.
Зношені дерев'яні лопатки та ложки
Дерев'яні ложки та лопатки - натуральні, без хімічних речовин, кухонні улюбленці, але з часом вони схильні до утворення невеликих тріщин. Так само, як і обробні дошки, ці дерев'яні кухонні інструменти можуть приховувати залишки їжі та бактерії. Обов'язково замінюйте їх, коли вони починають проявляти ознаки старіння, такі як тріщини, розриви, плями та неприємний запах.
Старі пластикові контейнери для зберігання продуктів
У багатьох людей пластикові контейнери для зберігання продуктів стоять у кухонній шафці, але вони не вічні. З часом пластикові контейнери забарвлюються, руйнуються і часто вимивають хімічні речовини в їжу, особливо коли їх використовують у мікрохвильових печах. Коли ваші пластикові контейнери мають видимі ознаки зносу, викиньте їх і замініть на більш довговічні скляні контейнери.
Певні каструлі та сковорідки
Попри те, що деякі види посуду, такі як нержавіюча сталь, мідь і чавун, можуть служити вічно, цього не можна сказати про деякі різновиди антипригарного посуду. Як тільки ви помітили, що тефлонове покриття відшаровується від ваших сковорідок з антипригарним покриттям, настав час їх викинути. Останнє, чого ви хочете, це щоб покриття потрапило у вашу їжу.
Зношені кухонні рукавиці
Кухонні рукавиці захищають руки від гарячих кришок каструль, ручок сковорідок і дек. Однак вони можуть почати зношуватися від частого використання. Коли на рукавицях з'являються дірки або тонкі плями, вони більше не захищають вас від опіків. Важливо замінити їх, щоб забезпечити свою безпеку на кухні.
Старі рушники для посуду
Після багаторазового використання рушники для посуду накопичують бактерії та запахи, які можуть перейти на чистий посуд. Якщо ваші рушники для посуду забруднені, смердять, рвуться або перестали вбирати вологу, настав час відправити їх на смітник і придбати нові.
Застарілі відкривачки
Немає нічого гіршого, ніж намагатися відкрити банку тупим або іржавим консервним ножем, але крім того, що це дратує, це ще й небезпечно. Іржаві відкривачки можуть переносити металеву стружку або бактерії у вашу їжу. Якщо ваш консервний ніж не працює належним чином, настав час його замінити.
Брудні губки та щітки для чищення
Попри те, що ви використовуєте губки для прибирання, вони можуть бути одними з найбрудніших предметів на вашій кухні. Губки є розсадником бактерій через постійний контакт з вологою та частинками їжі. Використовувати ганчірки для посуду і мити їх після кожного використання більш екологічно, але якщо ви віддаєте перевагу губці, міняйте її раз на тиждень.
Іржаві деко
Деко має властивість іржавіти з часом, і якщо ви помітили, що це відбувається з вашим, настав час його замінити. Іржа може потрапити на їжу, зіпсувати смак і спричинити потенційні проблеми зі здоров'ям. Замініть всі листи, на яких з'явилися плями іржі.
Нещодавно ми розповідали, як зберігати колір білих шкарпеток без хімікатів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!