ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Більше жодних страждань: як очистити коренеплоди від бруду

Суспільство 12:56 - 06 листопада 2024

Прохолодна вода - це все, що потрібно для видалення піску та бруду

Більше жодних страждань: як очистити коренеплоди від бруду

Більше жодних страждань: як очистити коренеплоди від бруду / Фото: Pixabay

Коренеплоди проводять усе своє життя в землі, тому на них завжди залишаються сліди піску, якщо не ціла купа. Але очистити коренеплоди, такі як буряк, морква, картопля та цибуля, не є нездійсненною місією. Трохи почистивши коренеплоди за допомогою щітки для чищення продуктів, ви зможете зробити їх до блиску чистими і готовими до нарізки, смаження або запікання.

Ось все, що вам потрібно знати, щоб переконатися, що ваші коренеплоди готові до приготування ваших улюблених овочевих страв.

Наскільки брудні коренеплоди?

Оскільки коренеплоди перебувають у ґрунті протягом усього періоду росту, вони мають тенденцію забруднюватися і можуть вбирати в себе забруднювачі з ґрунту, включаючи пестициди, мікроби, такі як лістерії та сальмонели, важкі метали та мікропластик. І це не враховуючи самого ґрунту, який може зробити ваші коренеплоди грубими та непривабливими для споживання.

Проте це не означає, що вони є найбруднішими продуктами. Коренеплоди, такі як морква, солодка картопля та цибуля, регулярно потрапляють до списку "Чистої п'ятнадцятки" Екологічної робочої групи, оскільки в них менше залишків пестицидів, ніж в інших видах продуктів, таких як ягоди та зелень.

Як мити коренеплоди

Хороша новина полягає в тому, що для миття коренеплодів не обов'язково використовувати модні миючі засоби, оцет чи інші методи очищення. Все, що вам потрібно - це проточна прохолодна вода і щітка для миття! Насправді FDA стверджує, що ви категорично не повинні використовувати мило або інші миючі засоби для миття овочів, оскільки вони можуть вбиратися і забруднювати овочі. Навіть комерційні засоби для миття овочів, які пристосовані для використання в їжу, не очищають їх ефективніше, ніж звичайна вода.

  1. Мийте руки перед початком роботи
  2. Використовуйте мило і воду для миття рук перед початком роботи з овочами, щоб уникнути забруднення продуктів усім, що є на ваших руках.
  3. Обдайте овочі прохолодною водою протягом 10 секунд
  4. Використання прохолодної води допомагає запобігти всмоктуванню мікробів у шкірку овочів, а дія проточної води допомагає змити бруд і мікроби.
  5. Не замочуйте коренеплоди у воді, оскільки це лише продовжить їх контакт з мікробами та брудом, який ви намагаєтеся змити.
  6. Використовуйте щітку для чищення продуктів, щоб відчистити видимий бруд
  7. Щітка для чищення продуктів допоможе видалити бруд, який застряг на поверхні. Ви можете тримати її під холодною водою, щоб змити бруд під час відтирання.
  8. Змийте додатковою прохолодною водою
  9. Після того, як ваш коренеплід виглядає чистим, остаточно промийте його, щоб видалити всі залишки бруду.
  10. Висушіть чистим рушником
  11. Ви можете залишити овочі висихати на повітрі або витерти їх чистим паперовим рушником.

Чи потрібно мити коренеплоди, якщо ви їх почистили?

Коротка відповідь: Так. Навіть якщо ви чистите коренеплоди, їх все одно потрібно добре вимити. Ніж для чищення чи овочечистка контактують зі шкірою, тому вони можуть забруднитися і перенести мікроби, бруд та інші мікроорганізми на самі овочі. Тому дотримуйтесь наведених вище інструкцій, щоб мити коренеплоди перед тим, як чистити та готувати їх.

Нещодавно ми розповідали, як прати та доглядати за виробами з вовни, щоб вони слугували все життя.

Джерело: Real Simple

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин