Як перевірити якість червоної ікри: 5 корисних порад
Дешева ікра не може бути справжньою і якісною

Справжня чи підробка: як перевірити якість червоної ікри/Фото: pixabay/tortic84
Серед головних страв новорічного столу чільне місце займає червона ікра, однак не завжди продукт є справжнім. Відомо багато способів, як підробляють червону ікру. У цьому немає нічого поганого, але ціна повинна відповідати якості. Дізнайтеся, як відрізнити справжню ікру від підробки в магазині і вдома.
Читайте етикетку
Часто на упаковці виробники вказують, що ікра імітована. Однак можна визначити це й по інших критеріях. Згідно ДСТУ, на етикетці якісної червоної ікри повинні бути вказані:
- назва та адреса виробника;
- назва продукту;
- місце промислу;
- сорт і ступінь солоності;
- дата виготовлення;
- дата фасування.
Звертайте увагу на ціну
Дешева ікра не може бути справжньою і якісною. На сьогодні мінімальна ціна за 300 г свіжомороженої ікри форелі - 500 грн.
Морозильна камера
Від холоду імітована ікра із желатину перетворюється в незрозумілу масу. Справжня ікра після того, як розморозиться при кімнатній температурі природним шляхом, залишиться такою, як і до експерименту.
Як перевірити ікру в гарячій воді
Декілька ікринок залийте окропом. Від справжньої ікри залишаться білі крупинки. Штучна не буде ушкоджена, але на поверхню спливуть крапельки риб'ячого жиру.
Перекис водню у допомогу
Візьміть декілька ікринок і залийте перекисом водню. Результат буде таким самим, як в попередньому експерименті. Підробка може бути неушкодженою або взагалі розчинитися.
Раніше ми писали, як безпечно викидати старі ліки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!