Як правильно зберігати цибулю вдома: 4 корисні лайфхаки
Зберігати цибулю можна цілою, нарізаною та замороженою

Як зберігати цибулю вдома/Фото: Sean Gallup/Getty Images
Цибуля містить багато корисних властивостей, однак не в сезон довго тримати у приміщенні її неможливо. Пропонуємо 4 способи зберігання цибулі вдома.
Ціла цибуля
Цей овоч потрібно зберігати у сухому, темному і часто провітрюваному місці. Не варто класти цибулю у холодильник, адже вона вбере зайву вологу, стане м'якою і швидше зіпсується.
Цілу цибулю потрібно покласти у сітку або коробку з отвором, щоб забезпечити провітрювання. Тоді вона збережеться від 2 до 3 місяців.
Половинка цибулі
Після приготування страв залишаються інгредієнти. Цибулю необов'язково викидати, якщо ви використали її не повністю. Половинку овочу можна загорнути у харчову плівку та покласти у холодильник.
Таку цибулю краще використовувати потім для приготування гарячих страв. Зберігати половинку рекомендується до 2 тижнів.
Нарізана цибуля
Зберігати нарізану цибулю потрібно у герметичній посудині та без плівки. Чим довше нарізана цибуля зберігається в холодильнику, тим більше вона окислюється і втрачає вітаміни, тому тримайте нарізану цибулю лише 7-10 днів.
Заморожена цибуля
Цей овоч можна заморожувати, однак не цілим. Краще розрізати цибулю та покласти у герметичний пакет або контейнер. Перед заморожуванням переконайтеся, що зайвої вологи ніде нема. Зберігати цибулю таким способом можна до 6 місяців.
Раніше ми писали, як правильно вибрати та зберігати мандарини.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!