ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Корисні поради: як зварити гречку, щоб вона була розсипчастою

Суспільство 17:42 - 29 січня 2022

Розповідаємо, як правильно варити гречану крупу

Лайфхаки: як правильно варити гречку

Лайфхаки: як правильно варити гречку/Фото: Pixabay

Щоб гречка не злипалася, не розварювалася і не була сухою, треба варити її правильно. Розповідаємо, як приготувати гречану кашу, щоб вона залишалася розсипчастою.

Готуємо гречку до варіння

Переберіть крупу від сміття. Промийте гречку – мийте доти, доки вода не стане прозорою. Просушіть гречку і підсмажте на маленькому вогні 3-4 хвилини на розпеченій сковороді. Це зробить її ароматною та розсипчастою.

Скільки потрібно води

Води має бути приблизно вдвічі більше, ніж гречки. На 1 склянку крупи потрібно 2 склянки води. Якщо ви віддаєте перевагу в'язкій каші, візьміть більше рідини — 2,5 або 3 склянки.

Що додати

В 1 склянку води всипте половину чайної ложки солі. Можна покласти спеції за смаком. Коли гречка звариться, додайте в кашу шматочок вершкового масла та накрийте кришкою на декілька хвилин.

Як варити гречку

Візьміть каструлю з товстим дном, всипте крупу і залийте водою. Потрібно довести гречку до кипіння, а потім варити 15-20 хвилин на маленькому вогні. Якщо ви вирішили додати крупу у воду, яка вже закипіла, потрібно відразу зменшити вогонь.

Під час приготування помішувати кашу не треба. Чи готова гречка, можна дізнатися, провівши ложкою по дну каструлі. На дні не повинно залишатися води. Можна також зняти гречку трохи раніше. Залишіть її на 10 хвилин накритою - крупа вбере рідину.

Раніше ми писали, як швидко і не забруднившись відварити буряк. Овоч можна приготувати так, щоб не чекати годинами, а також з чистими руками та кухнею.

Джерело: Лайфхакер

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин