Як зберігати цибулю вдома, щоб вона залишалася свіжою якнайдовше
Більшість овочів можна зберігати свіжими набагато довше, якщо знати правильні умови їх зберігання

Як довго зберігати цибулю вдома: правила й лайфхаки/Фото: Joe Raedle/Getty Images
Цибуля – незамінний овоч на будь-якій кухні, проте, багато господинь мають проблему з тим, що їхні запаси цибулі псуються швидше, ніж споживаються. Ми розповімо, як правильно зберігати цибулю, щоб вона залишалася свіжою якнайдовше.
Читайте також: які продукти в Україні подорожчали найбільше
Правила зберігання цибулі
- Цибуля не любить теплих вологих приміщень та поліетиленових пакетів, тому обов'язково витягуйте її з упаковки, коли приносите додому, щоб овоч не згнив.
- Цей овоч найкраще зберігається за температури у 4-10 градусів тепла за Цельсієм.
- Приміщення, у якому зберігається цибуля, має бути добре вентильованим, щоб на овочі не утворювалася цвіль та гниль. Для зберігання добре підходить відкритий кошик чи сітчата сумка.
- Зберігайте цибулю у темному приміщенні. Сонячне світло підвищує температуру й вологість.
- Зберігати цибулю в холодильнику не найкраща ідея, адже овоч швидко набере вологу й стане м'яким та не смачним.
Правила зберігання чищеної та приготованої цибулі
- Чищену цілу цибулю потрібно зберігати у герметичному контейнері за температури у +4 градуси за Цельсієм не довше 14 днів.
- Нарізану цибулю потрібно загорнути у харчову плівку та покласти в холодильник або заморозити.
- Приготована цибуля (смажена, варена, запечена) зберігатиметься в герметичному контейнері в холодильнику 3-5 днів.
- Мариновану цибулю можна зберігати у скляній тарі протягом 6 місяців.
Раніше ми повідомляли, що в Україні з початку війни різко змінилися ціни на продукти харчування, зокрема подорожчали овочі та знизилася ціна на сало.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні