Названо 4 способи безпечного зберігання їжі в холодильнику
Розповідаємо, як правильно організувати зберігання продуктів

Як зберігати їжу в холодильнику / Фото: Unsplash
Правильне зберігання продуктів у холодильнику здатне вберегти їх від передчасної втрати корисних властивостей і запобігає появі небезпечних бактерій.
Деталі
Бажано прибирати в холодильник максимум за дві години будь-які продукти, які мають зберігатися за низьких температур. Якщо погода на вулиці тепла, то краще протягом години.
Щоб бактерії не переносилися з однієї частини холодильника в іншу, слід розділяти продукти і зберігати сирі окремо від уже приготованих. Виділіть окрему полицю для того, що ще не було приготовлено, а на іншу ставте готові страви.
Також важливо не переповнювати камеру надлишками їжі та стежити за достатнім простором усередині холодильника. Якщо ж ви з необережності пролили рідину, її слід одразу ж витерти.
Як правильно зберігати продукти в холодильнику
Навіть наймініатюрніші холодильники оснащені двома поличками. І цьому є пояснення. На одній із них слід розміщувати рибу та м'ясо, а також інші аналогічні продукти тваринного походження. А на іншій - все інше.
У великому пристрої правила зазвичай такі:
- Готові продукти зберігаються на верхній полиці. Туди можете покласти ковбасу або магазинний салат, каструлю з супом, наприклад.
- Середні полиці виділіть під молочні продукти та яйця. До речі, останні справді краще зберігати саме всередині, а не на дверцятах.
- А ось нижню полицю краще залишити для сирого м'яса та риби. Головне, щоб ви зберігали їх у заводському пакуванні або закритих контейнерах.
Найнижчі, глибокі шухляди призначені для зберігання овочів, зелені та фруктів. Можете не переживати за збереження улюбленого листового салату, він не примерзне, оскільки не контактує зі стінками холодильника.
Що зберігати в морозилці
Для тривалого зберігання, звісно, слід обрати морозильну камеру. Так у продуктах збережеться максимум корисних елементів, а псуватися вони будуть повільніше.
Важливо розуміти, що нескінченного зберігання не існує, тому часові рамки мають залишатися в межах розумного. Так, приготовану їжу без втрати смакових якостей можна заморозити приблизно на 1 місяць. А м'ясо або рибу - приблизно на 3 місяці і більше.
Раніше ми розповідали, як правильно зберігати авокадо. На жаль, дуже часто він починає швидко темніти, але є 5 способів цьому запобігти.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!