Як правильно смажити картоплю: секрети хрусткої та золотистої скоринки
Прості, але корисні поради допоможуть приготувати ідеальну картоплю в смаженому або у вареному вигляді

Корисні поради допоможуть приготувати ідеальну смажену картоплю / Фото: Freepik
Напевно, немає таких людей на світі, які не знають, як правильно смажити картоплю. Насправді, у кожного є власні секрети, які допомагають приготувати цей овоч ідеальним.
Деталі
Але є деякі лайфхаки, які використовують лише дуже досвідчені господині та кулінари. Завдяки їм приготувати першу або другу страву з картоплі можна неймовірно просто, а скоринка вийде золотистої та апетитного кольору.
Як правильно смажити картоплю
Щоб отримати заповітну скоринку, слід обробити бульби перед початком приготування. Це допоможе запобігти втраті форми овоча на сковороді.
Ви здивуєтеся, але спочатку її потрібно трохи обварити у воді з винним оцтом. На 2 літри води вам знадобиться дві столові ложки.
Якщо ж почати смажити картоплю одразу сирою, вона стане ламкою, її форма зміниться, а шматочки нерівномірно обсмажаться.
Домогтися ідеального результату та приготувати неперевершену страву можна, якщо попередньо вимочити картоплю. Це видалить із неї крохмаль, тож овоч не липнутиме до сковорідки чи не пригоратиме.
Для цього дайте їй полежати у воді приблизно 1 годину. За цей час крохмаль і акриламід із неї вийдуть, а картопля вийде ароматною і дуже хрусткою з рівномірним ступенем просмаження.
Раніше ми розповідали, як правильно нарізати картоплю для приготування супу. Корисні лайфхаки зроблять вашу страву чарівною.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!