ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Щоб їжа не прилипала до сковороди: збережіть цей лайфхак

Суспільство 18:40 - 17 лютого 2023

Згодом навіть сковороди з антипригарним покриттям підносять сюрпризи, але захиститися від них можна простим способом

Сковорода

Як зробити так, щоб їжа не прилипала до сковороди / Фото: Freepik

У кожного хоч раз у житті їжа пригорала до поверхні сковороди. Іноді навіть дорогий і якісний посуд підносить неприємні сюрпризи. Уникнути їх можна за допомогою простих лайфхаків.

Деталі

Якщо під час смаження їжа прилипає до сковороди, багато хто починає замислюватися про придбання нового посуду. Але вся справа в правильному його використанні.

Перед початком готування його потрібно як слід прожарити. Це допоможе захистити антипригарне покриття сковорідки і продовжить термін служби.

Насамперед видаліть будь-які залишки жиру м'яким мийним засобом без абразивних частинок. Промийте її м'яким боком губки для миття посуду.

Далі розігрійте сковорідку і покладіть у неї кілька столових ложок солі. Намагайтеся рівномірно розподілити її, щоб вона повністю покривала поверхню.

Сіль періодично помішуйте, а рівень вогню знижуйте. Процедуру потрібно виконувати доти, доки сіль набуде жовтуватого відтінку. На це піде близько 10 хвилин.

Після прожарювання протріть сковорідку зсередини, зокрема бічні ділянки, змастіть її невеликою кількістю олії та натріть її паперовим рушником.

Знову поставте посуд на вогонь приблизно на 3 хвилини. Після цього ваша сковорода завжди буде справно служити і ніколи не засмутить пригорілою до дна стравою.

А як вибрати сковороду ми розповідали в попередньому матеріалі. Ми зібрали корисні поради та рекомендації, які допоможуть витратити гроші з розумом.

Джерело: tsn.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин