3 несподівані заправки, які покращать смак овочевого салату
Фахівці назвали компоненти, які чудово розкривають смак овочів

Несподівані заправки для салатів/Фото: Getty images
Як відомо, овочевий салат - це одна з найпопулярніших і корисних страв. Овочі містять безліч антиоксидантів, корисних вітамінів, а також багаті на клітковину, яка відповідає за почуття ситості. Однак що робити, коли овочеві салати набридли? Спробуйте три несподівані заправки, які значно покращать смак цієї страви.
Суміш з оливковою олією
Інформацією, що салат можна заправляти оливковою або соняшниковою олією і навіть використовувати майонез або сметану, зовсім нікого не здивуєш. Однак не всі знають, що якщо додати в оливкову олію часник, мелений перець та лимонний сік, то у вас вийде оригінальна заправка, яка додасть особливий смак.
Ваніль
Попри те, що ваніль звичніше бачити у випічці та десертах, досвідчені кулінари радять використовувати її як салатну заправку. Справа в тому, що даний інгредієнт має здатність розкривати природний солодкуватий смак овочів: моркви, часнику, цибулі і навіть картоплі. Однак радимо не додавати надто багато ванілі, так ви "знищите" страву – для того, щоб покращити смак, достатньо невеликої дрібки.
Сир
Смак свіжих овочів відмінно поєднується із сиром. Для овочевих салатів краще використовувати різновиди з низьким відсотком жирності, наприклад, фету, сулугуні, сиртаки і т.д. Сир робить цю страву більш ситною, додаючи білки, а також забезпечує організм кальцієм та вітамінними комплексами A, D, E, B1, B2, B12, С, PP.
Раньше мы писали, как приготовить яйцо пашот идеальным. Шеф-повар поделился рецептом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!