Як варити макарони, щоб вони не злипалися: дієві та корисні поради
Використовуйте ці прості рекомендації, щоб ваша страва ніколи не перетворювалася на злиплого непорозуміння

Корисні поради допоможуть зварити макарони правильно / Фото: timolina/Freepik
Багато людей роблять одні й ті самі помилки, оскільки не знають, як варити макарони, щоб вони не злипалися. Але ж для цього зовсім не потрібно закінчувати кулінарну школу. Досить озброїтися гарним настроєм і знати 9 важливих правил.
Деталі
Ви здивуєтеся, але навіть така проста процедура нерідко вводить людей у ступор. Адже при приготуванні потрібно врахувати пропорції, вибрати потрібний сорт макаронів і багато інших нюансів.
Як правильно варити макарони
Щоб зварити 100 г, достатньо 1 літра води та 10 г солі. Останню слід додавати на свій смак. Важливо тільки всипати її у воду перед варінням макаронів.
Обирайте виготовлений із твердих сортів пшениці продукт. Так ваша страва гарантовано не розчарує ні смаком, ні зовнішнім виглядом. Виробники завжди вказують цю інформацію на упаковці.
Найкраще для приготування підійде глибокий посуд. 500 г макаронів вийдуть ідеальними в чотирилітровій каструлі. Так для них буде більше простору, а шанси на злипання зводяться до нуля.
Завжди виставляйте максимальний рівень. А щоб вода швидше закипіла, її потрібно посолити й одразу накрити кришкою.

Ніколи не ламайте спагеті перед варінням. Повірте, мине всього хвилина-друга і вони повністю опиняться у воді, тому немає жодного сенсу так з ними поводитися.
Кидайте їх у воду тільки після закипання. Якщо ж ви любите робити навпаки, то не дивуйтеся тому, що вони злипаються.
Також важливим буде і читання інструкції, адже деякі макарони слід варити певним способом. Якщо збираєтеся подавати їх як гарнір із котлетами, тоді їх потрібно варити до повної готовності. Якщо плануєте поливати заправкою чи соусом, тоді готуйте їх до стану "аль-денте", щоб вони краще тримали форму.
Про промивання макаронів у холодній воді і зовсім слід забути. Замість цього просто відкиньте їх на друшляк і дайте воді стекти. Потім поверніть макарони назад у каструлю, покладіть трохи вершкового масла і добре перемішайте.
У будь-якому разі, подавати їх потрібно якомога швидше, поки вони ще теплі й апетитні. Після ночі в холодильнику вони можуть злипнутися навіть із великою кількістю масла і втратити смакові властивості.
Раніше ми розповідали, як варити рис, щоб він не злипався і залишався розсипчастим. Ми розкрили важливе правило, яке допоможе не облажатися.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!