Якщо цього не робити, картопляне пюре вийде ідеальним: три головні помилки, які псують смак
Корисні поради, які покращать смак та консистенцію пюре

Секрети ідеального пюре/Фото: Parnis Azimi/Pexels
Вважається, що картопляне пюре зробити легко. Але в деяких воно виходить гірким, у когось з грудочками, або дивної текстури і консистенції. Ми розкажемо, які три помилки треба не допускати у приготуванні пюре, щоб воно вийшло ідеальним.
Сорт
Готувати пюре варто із картоплі крохмальних сортів. Якщо після варіння овоч залишається цілим, то тоді він краще підходить для смаження ніж для пюре. Якщо ж навпаки картоплина розпадається і добре розпушуються, то вона чудово підходить для пюре.
Розмір
Для пюре краще підходить картопля невеликого розміру, щоб не нарізати її. Великі коренеплоди також бажано не подрібнювати – максимум розрізати на кілька частин, якщо хочете зварити швидше. Якщо ви сильно подрібните овоч, то всі корисні елементи та поживні речовини залишаться у відварі, а не у вашій страві.
Вода
Не варто наливати забагато води до картоплі. Якщо переборщити з рідиною, готова страва вийде водянистою і несмачною. Вода повинна трошки покривати вершки картоплі.
Корисні поради, які покращують смак
- Картопляне пюре буде смачнішим, якщо під час варіння картоплі додати лавровий лист і невелику цибулину.
- Солити її варто тільки після, як закипить вода.
- Коли картопля зварилася, злийте з неї всю воду до останньої краплинки. Додайте шматочок вершкового масла і влийте трохи молока - обов'язково теплого, а не холодного.
- Краще використовувати товкушку і ніколи не взбивайте пюре блендером, бо інакше вийде тягуча суміш, замість пухкої страви.
Нещодавно ми розповідали, як розпізнати справжній рис: незвичайні способи відрізнити від підробки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!