ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Люди почали відмовлятися від пармезану, дізнавшись спосіб його приготування: в чому секрет сиру

Суспільство 13:29 - 27 квітня 2023

На перший погляд здається, що сир можна вживати вегетаріанцям, адже заради його приготування нікого не вбивали. Але насправді все виявилося інакше

Пармезан готують із шокуючого інгредієнта: люди массово відмовляються він цього сиру/Фото: Unsplash

Пармезан готують із шокуючого інгредієнта: люди массово відмовляються він цього сиру/Фото: Unsplash

Щодня ми споживаємо різні продукти, але іноді нам доводиться стикатися з правдою про те, як вони виробляються, і, на жаль, вона не завжди приємна. Коли справа стосується м'ясних продуктів, то ми усвідомлюємо що заради них були вбиті тварини і приймаємо рішення щодо етичності їх вживання. Однак як виявилося, тварин вбивають не тільки заради м’яса.

Традиційно пармезан виготовляється з коров'ячого молока, витриманого не менш ніж 12 місяців у мідних чанах, де його нагрівають і додають різні інгредієнти. Одним з таких інгредієнтів є сичужний фермент. Правда про нього викликала обурення багатьох людей.

Фото: Рexels

За словами сироварів, тваринний сичужний фермент є речовиною, яку отримують із четвертого шлунка теляти, ще не відлученого від молока. На такому ранньому етапі життя телята споживають тільки молоко, а тому природний фермент для згортання молока, хімозин, присутній у їхніх шлунках у великих кількостях.

Чим дорослішим стає теля, тим менше у його шлунку цієї речовини. Тому щоб отримати достатньо ферменту для пармезану, на забій відправляють зовсім маленьких телят.

Фото: Unsplash

Зазначимо, що деякі сировари також використовують рослинний сичужний фермент для створення свого продукту, проте більшість усе ж віддає перевагу традиційним методам. Дізнавшись таємницю виробництва пармезану та його "секретний інгредієнт", багато веганів і вегетаріанців, а також людей, яким просто неприємно думати, що для виробництва їхнього улюбленого сиру мають постраждати телята, готові відмовитися від цього продукту.

Твердий сир надає стравам приємного смаку та водночас шкодить організму. Лікарі рекомендують зменшити вживання сиру або взагалі від нього відмовитися. Сир містить надто багато натрію, жиру та калорій. Це підвищить ризик розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця, серцевої недостатності, інсульту, гіпертонії та інших хвороб.

Джерело: IFLScience

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин