ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

4 лайфхаки, які допоможуть вибрати безпечні м'ясні консерви

Суспільство 16:30 - 25 травня 2023

Ці поради можуть зберегти ваше здоров'я

4 лайфхаки, які допоможуть вибрати безпечні м'ясні консерви

Як правильно вибирати м'ясні консерви/Фото: pixabay

М'ясні консерви вважаються одним з ефективних методів харчування в похідно-польових умовах або коли немає можливості готувати зі свіжих продуктів. Важливо розуміти, як правильно вибирати їх на полицях магазинів, щоб не наразити себе на небезпеку.

Топ-4 лайфхаки вибору безпечних консервів

Постукати по кришці

Перед тим, як придбати консерви в магазині, важливо постукати по кришці. Глухий звук може свідчити про наявність повітря всередині, що сприяє розмноженню шкідливих бактерій.

Дата виготовлення

Дієтологи радять уважно перевіряти дату виробництва та термін придатності консервів, щоб уникнути прострочених продуктів. Це допоможе запобігти отруєнню.

Склад

Згідно з державними стандартами (ДСТУ), м'які консерви повинні містити тільки м'ясо, спеції, воду та жир. Проте у консервах, виготовлених за іншими технічними умовами, виробники можуть додавати інші інгредієнти. Рекомендується обирати якісні консерви із зрозумілим та простим складом.

Зовнішній вигляд

Банки у фабричних консервах повинні бути гладкими, без тріщин, деформацій, іржі та чорних плям. Допускаються незначні вм'ятини, матовість та сліди від упаковки. Будь-які пошкодження можуть сприяти розмноженню шкідливих мікроорганізмів, що становить небезпеку для здоров'я людини.

Також неприпустимо, щоб кришка була випуклою. Недостатня стерилізація банок, порушення режиму температури або недоліки в герметичності можуть призвести до зростання кількості бактерій.

Раніше ми розповідали, які продукти не можна заморожувати. Вони можуть втратити смак та корисні властивості.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин