ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Шкаралупа відвалиться сама: популярний лайфак полегшить варіння яєць

Суспільство 15:00 - 11 червня 2023

Цим лайфхаком активно користуються в Китаї

Як зварити яйця, щоб шкаралупа легко відділялася / Фото: azerbaijan_stockers/Freepik

Як зварити яйця, щоб шкаралупа легко відділялася / Фото: azerbaijan_stockers/Freepik

Яйця вважаються універсальним продуктом, оскільки їх додають під час приготування випічки, салатів і величезної кількості страв. Їх можна смажити, варити, а в деяких випадках без них просто не обійтися.

Деталі

Але як правильно варити яйця, щоб шкаралупа відділялася легко? Найгірше чистяться свіжі яйця, але є корисний спосіб, який зробить процес легким і простим. Секрет активно використовують жителі Китаю, які знають, як зварити яйця для легкого чищення.

Низка господинь роблять одну й ту саму помилку - після того, як вони дістали яйця з холодильника, вони одразу ж відправляють їх у каструлю і ставлять варитися. На думку китайців, робити краще по-іншому.

Залиште їх мінімум на 10 хвилин у воді перед початком приготування, а тільки після цього відправляйте каструлю на вогонь.

Коли яйця зварилися, одразу ж злийте гарячу воду і добре промийте під проточною холодною водою. Далі бажано ще на 5-10 хвилин залишити їх полежати в прохолодній воді, а тільки потім приступати до очищення.

Раніше ми розповідали, як правильно варити яйця, щоб вони не лопнули: допоможе звичайний лимон.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин