Шкаралупа відвалиться сама: популярний лайфак полегшить варіння яєць
Цим лайфхаком активно користуються в Китаї

Як зварити яйця, щоб шкаралупа легко відділялася / Фото: azerbaijan_stockers/Freepik
Яйця вважаються універсальним продуктом, оскільки їх додають під час приготування випічки, салатів і величезної кількості страв. Їх можна смажити, варити, а в деяких випадках без них просто не обійтися.
Деталі
Але як правильно варити яйця, щоб шкаралупа відділялася легко? Найгірше чистяться свіжі яйця, але є корисний спосіб, який зробить процес легким і простим. Секрет активно використовують жителі Китаю, які знають, як зварити яйця для легкого чищення.
Низка господинь роблять одну й ту саму помилку - після того, як вони дістали яйця з холодильника, вони одразу ж відправляють їх у каструлю і ставлять варитися. На думку китайців, робити краще по-іншому.
Залиште їх мінімум на 10 хвилин у воді перед початком приготування, а тільки після цього відправляйте каструлю на вогонь.
Коли яйця зварилися, одразу ж злийте гарячу воду і добре промийте під проточною холодною водою. Далі бажано ще на 5-10 хвилин залишити їх полежати в прохолодній воді, а тільки потім приступати до очищення.
Раніше ми розповідали, як правильно варити яйця, щоб вони не лопнули: допоможе звичайний лимон.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!