ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Що покласти у борошно, щоб вберегти його від жучків: простий лайфхак

Суспільство 11:30 - 06 листопада 2023

Дізнайтеся, як правильно зберігати борошно та захистити його від шкідників

Як правильно зберігати вдома борошно/Фото: Unsplash

Як правильно зберігати вдома борошно/Фото: Unsplash

Борошно завжди стане в нагоді в будь-якому будинку, тому господині часто купують його про запас. Однак борошно дуже чутливе і варто знати, як правильно його зберігати та як вберегти його від жучків.

Як правильно зберігати борошно

Борошно слід зберігати у сухому і прохолодному місці за температури, яка не перевищує 20°C. Оптимальна температура зберігання становить близько 0-4°C, але багато людей зберігають борошно за кімнатної температури без шкоди для якості продукту.

Зберігайте борошно рекомендується в бавовняних сухих мішках, металевих чи пластикових ємностях з кришками, призначених для харчових продуктів, які щільно закриваються. Теж підписуйте, аби не проґавити кінцевий термін придатності.

Також борошно можна заморозити — низькі температури не вплинуть на його якість. Єдине – воно буде холодним, тому перед використанням необхідну кількість пересипте в ємність та залиште нагрітися до кімнатної температури.

Як зберігати борошно, щоб не завелися жучки

Борошно з жучками у багатьох випадках вже не врятувати, а ось запобігти їхню появу можна - за допомогою підручних засобів і добавок. Вони відлякують паразитів, а на якість самого борошна ніяк не вплинуть:

  • лаванда і сушений часник;
  • лавровий лист;
  • горох, квасоля;
  • ароматизовані пакетики.

Якщо у вас є підозра на наявність жуків, то борошно слід викинути і оглянути інші продукти, які могли б бути заражені.

Антипригарна сковорода – безцінна річ на кухні. Вона проста у використання, функціональна та довговічна завдяки здатності запобігати прилипанню їжі до поверхні. Але антипригарне покриття не таке універсальне, як може здатися на перший погляд — деякі продукти на ній не варто готувати. Раніше ми розповідали, що не можна готувати на антипригарному покритті.

Джерело: Cooking At Pam's Place

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин