Спекотна загроза для рибних делікатесів: правила зберігання продукції на прилавках
Споживачам радять не робити закупи в місцях стихійної торгівлі

Спекотна загроза для рибних делікатесів: правила зберігання продукції на прилавках/Фото: depositphotos
У літню спеку вкрай важливо дотримуватись температурних режимів зберігання та транспортування харчових продуктів, зокрема риби та рибних продуктів. Саме тому фахівці Держпродспоживслужби нагадують про правила зберігання продуктів.
Деталі
Обіг риби та рибопродуктів в Україні нормовано Гігієнічними вимогами до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, затвердженими наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 20.10.2022 № 813, якими визначено, зокрема, що:
- Ємності, що в них зберігають свіжі рибні продукти під льодом, мають бути водонепроникними та виключати контакт рибних продуктів із талою водою.
- Свіжі, розморожені неперероблені рибні продукти, а також приготовані (термічно оброблені) та охолоджені рибні продукти, вироблені із ракоподібних та молюсків, зберігають за температури, близької до температури танення льоду.
- Заморожені рибні продукти зберігають за температури не вище -18 °C.
- Живі рибні продукти зберігають та транспортують за температури та у спосіб, що не справляють шкідливого впливу на їх життєздатність та безпечність.
- Рибні продукти, що їх утримують під льодом, зберігають у спосіб, що виключає їх контакт із талою водою.
Споживачам порадили не робити закупи в місцях стихійної торгівлі та не купляти рибу, якщо її якість та безпечність викликає найменші сумніви.
Раніше ми писали про те, що Львів просить Туска врятувати будівництво сміттєпереробного заводу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!