Без кухарів та персоналу: інженери представили "ресторан майбутнього" - фото
Інженери показали, як можуть виглядати заклади з вуличною їжею через кілька десятків років

Інженери показали концепт "ресторану майбутнього"/Фото: Mezli
Інженери зі Стенфорда та професійний шеф-кухар Ерік Мінніх представили "ресторан майбутнього". Вони показали, як можуть виглядати заклади з вуличною їжею через кілька десятків років.
Інженери створили стартап Mezli, що створює модульні ресторани. Це невеликі контейнери, в яких їжу готують роботизовані установки.
Один із засновників Mezli Алекс Колчинський розповів:
Виявляється, що тарілка буріто за 10 доларів, насправді коштує 3, якщо рахувати лише їжу, а решта грошей іде на оплату праці, накладні витрати та оренду. Але якщо ми збудуємо автономний ресторан, ми зможемо знизити ціни на дійсно хорошу їжу, і вона завжди буде поруч
На початку 2021 року стартап Mezli побудував прототип модульного ресторану та встановив його у Сан-Матео, США. Інженери вже підтвердили ефективність системи в рамках випробувань компанії KitchTown.
Цікаво, що для роботи автономного закладу практично не потрібні люди. Людині необхідно лише зрідка завантажувати у контейнер спеціальні бокси з напівфабрикатами та напоями.

Система сама видаватиме порції різних страв клієнтам. Все відбувається в автоматичному режимі.
Раніше в Австралії студенти розробили робопавука для сканування печери.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!