Клопотенко про скандал із Кацуріним: "Отруїти когось — неминуче, але бізнес не закриють"
Кулінар пояснює, як реагувати на кризу в ресторанах

Євген Клопотенко / Фото: instagram.com/klopotenko
Відомий ресторатор і кухар Євген Клопотенко в подкасті “Гуртом та Вщент” з Антоном Тимошенком та Сергієм Притулою висловив своє бачення скандалу з отруєнням у львівському ресторані “Китайський привіт” Міші Кацуріна.
Деталі
За його словами, такі інциденти у ресторанному бізнесі неминучі:
"Якщо ти працюєш з їжею, рано чи пізно когось отруїш".
Клопотенко вважає, що це не привід закривати заклад, а радше можливість привернути увагу суспільства — як сталося з "Китайським Привітом", який тепер у всіх на слуху.
Він навів приклад ресторану "Євразія", який пережив кілька отруєнь, але щоразу повертався до роботи, й зазначив відсутність в Україні інституту репутації. Натомість Клопотенко критикує підхід Кацуріна до кризи, пропонуючи інший шлях:
"Люди отруїлися — закриваєш заклад, викликаєш Держпродспоживслужбу, аналізуєш ситуацію і називаєш причину".
У випадку "Китайського Привіту" 119 осіб, включно з власником, постраждали від сінгапурського чізкейка, який вже вилучено з меню. Кацурін визнав, що сальмонела могла потрапити в продукт, хоча тести яєць були стерильними, а медичні книжки в частини персоналу були відсутні — хоча, за його словами, це не пов'язано з отруєнням.
Знехтували правилами: ресторан Кацуріна сплатить 48 000 за сальмонельоз у відвідувачів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!