Смак дитинства: смачні пундики зі згущеним молоком та горіхами від Євгена Клопотенка. Рецепт
Ніжний смак та справжня прикраса столу від шеф-кухаря

Пундики як в дитинстві /Фото: Freepik
Смачні пундики (або пончики) – то справжній смак дитинства. Хто хоч раз спробував їх, обов'язково захоче ще. Приготуємо сьогодні цей смачний десерт за допомогою рецепту та порад від головного шеф-кухаря України – Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
- 50 г волоських горіхів
- 250 г кисломолочного сиру
- 2 яйця
- 3 ст. л. цукру
- ⅓ ч. л. солі
- 150 г борошна
- 10 г розпушувача
- 250 мл олії для смаження\фритюру
- 150 мл згущеного молока
Приготування:
- Увімкніть духовку розігріватися до 170 г, викладіть на застелене пергаментом деко 50 г горіхів та запікайте їх 10 хв. Якщо горіхи у вас і так добре обсмажені, можете пропустити цей крок.
- 250 г кисломолочного сиру, 2 яйця та 50 г запечених горіхів збийте блендером в однорідну масу.
- Перекладіть сирно-яєчну масу із чаші блендера до великої миски, додайте до неї 150 г просіяного борошна, 10 г розпушувача, 3 ст. л. цукру, ⅓ ч. л. солі та замісіть тісто.
- Змащеними в олії руками сформуйте кульки, вагою по 20-25 г кожна (розміром з волоський горіх). Для зручності, викладайте пундики на лист пергаментного паперу.
- Розігрійте олію для фритюру. Занурте в неї деревяну шпажку: якщо навколо шпажки з’являються бульбашки — можна починати смажити. Обережно викладіть пундики в олію та смажте до золотавого кольору, на середньому вогні та постійно помішуючи.
- Готові пундики викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Для подачі полийте їх згущеним молоком.
Поради від Євгена, які зроблять пундики такими ж смачними, як у дитинстві:
- Олію для смаження обирайте лише рафіновану, адже вона має вищу температуру димлення. Використовуйте фритюрницю або каструлю з товстим дном для смаження.
- Уникайте потрапляння води у розігріту олію, це може бути небезпечним.
- Кисломолочний сир підійде будь-якої жирності. Домашній сир може бути ще ніжнішим на смак, але й магазинний, наприклад, з 5-9% жирності, також підійде.
Раніше ми писали, як приготувати мандариновий пиріг до Нового року.
Джерело:
Євген Клопотенко
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні