ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Смак дитинства: смачні пундики зі згущеним молоком та горіхами від Євгена Клопотенка. Рецепт

Рецепти 14:55 - 03 грудня 2023

Ніжний смак та справжня прикраса столу від шеф-кухаря

Пундики

Пундики як в дитинстві /Фото: Freepik

Смачні пундики (або пончики) – то справжній смак дитинства. Хто хоч раз спробував їх, обов'язково захоче ще. Приготуємо сьогодні цей смачний десерт за допомогою рецепту та порад від головного шеф-кухаря України – Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

  • 50 г волоських горіхів
  • 250 г кисломолочного сиру
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. цукру
  • ⅓ ч. л. солі
  • 150 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • 250 мл олії для смаження\фритюру
  • 150 мл згущеного молока

Приготування:

  1. Увімкніть духовку розігріватися до 170 г, викладіть на застелене пергаментом деко 50 г горіхів та запікайте їх 10 хв. Якщо горіхи у вас і так добре обсмажені, можете пропустити цей крок.
  2. 250 г кисломолочного сиру, 2 яйця та 50 г запечених горіхів збийте блендером в однорідну масу.
  3. Перекладіть сирно-яєчну масу із чаші блендера до великої миски, додайте до неї 150 г просіяного борошна, 10 г розпушувача, 3 ст. л. цукру, ⅓ ч. л. солі та замісіть тісто.
  4. Змащеними в олії руками сформуйте кульки, вагою по 20-25 г кожна (розміром з волоський горіх). Для зручності, викладайте пундики на лист пергаментного паперу.
  5. Розігрійте олію для фритюру. Занурте в неї деревяну шпажку: якщо навколо шпажки з’являються бульбашки — можна починати смажити. Обережно викладіть пундики в олію та смажте до золотавого кольору, на середньому вогні та постійно помішуючи.
  6. Готові пундики викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Для подачі полийте їх згущеним молоком.

Поради від Євгена, які зроблять пундики такими ж смачними, як у дитинстві:

  • Олію для смаження обирайте лише рафіновану, адже вона має вищу температуру димлення. Використовуйте фритюрницю або каструлю з товстим дном для смаження.
  • Уникайте потрапляння води у розігріту олію, це може бути небезпечним.
  • Кисломолочний сир підійде будь-якої жирності. Домашній сир може бути ще ніжнішим на смак, але й магазинний, наприклад, з 5-9% жирності, також підійде.

Раніше ми писали, як приготувати мандариновий пиріг до Нового року.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин